lauantai 15. lokakuuta 2011

Vuokon lumoissa

Tämä ON kissaton blogi! On edelleenkin, mutta pakkohan minun on esitellä kutsumaton vieras, vai kuinka?Tästä lähdettiin yli 3 viikkoa sitten. Tällainen nelijalkainen ilmestyi pihapiiriin arkaillen, mutta selvästi kontaktia hakien. Hätäpäissäni annoi nokkosletun palan. Maistui hyvin! Seuraavana päivänä jo aikaisesta aamusta kissa majaili marjakuusen alla. Nyt kokeilin kaalilaatikkoa - katosi hetkessä nälkäiseen suuhun! Soitin hierojalleni, jolla on kissoja yllin kyllin: "Mitä kissat oikeesti syö???" Mulla kun ei ole kokemusta, allerginen kun olen, eikä vanhemmillanikaan ole koskaan ollut kissaa.

Nyt olen jo melkein expertti ruokkimaan tätä "Vuokkoa" (oli sitten poika tai tyttö!). Raaka kala kelpaa ("selvästi joltain mökiltä" , sanoi asiantuntija) samoin kaupan purkkiruuat.
Nyt kolmen viikon säännöllisen ruokkimisen ja rauhallisen tutustumisen jälkeen ollaan lähennytty! Nyt kissa tulee syömään jo portailta!!! Yritän ruuan avulla saada sen sisälle ja sitten kutsun kissahoitolan väen hakemaan sen talvisuojaan. He eivät tule paikalle, ennen kuin kissa on lukkojen takana. Vuokko tuntee jo minut ja saan kulkea ohi vaikka ruokailu olisi kesken!Kyllä se on niin suloinen! Selkäsaunan ansaitsisi se, joka tämän hylkäsi. Sillä hylätty se on, kukaan ei ole kysellyt siitä paikalliselta eläinvalvojalta. Eikä se kävisi niin nälkäisenä ruuan kimppuun, jos sitä joku muu ruokkisi. Luulen, että kova ikävä tulee kun Vuokon joskus hoitajalle saan, mutta parempi niin kuin jättää ulos talven armoille. Kuulemma ihmiset aukaisevat auton ovia paikallisella valtatiellä ja heittävät kesäkissansa kylän kohdalla luonnon armoille... julma on maailma... ja jotain todella julmaa Vuokkokin on kokenut, kun se on niin arka meidän ihmisten suhteen.

Pikapuoliin olisi voitettava kissan luottamus ja saatava se sisälle...yöpakkaset vaanivat.
Kuulette kyllä, kuinkas sitten kävikään...

5 kommenttia:

 1. Juu, huomasin linkityksen! Kiitos vaan. Voi kissaparkaa. Onko sen korva paleltunut tai jotakin kun näyttää siltä. Hyvä, että osui talosi kohdalle kun olet noin hyvä, etttä huolehdit. Toivottavasti saat kissan sisälle ja kissa saa sitten joskus uuden kodin!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti saat kissan talteen ja pois pakkasen armoilta. Minua kiukuttaa tuollaiset ihmiset, jotka eivät huolehdi eläimistä. Sanat eivät riitä kertomaan mitä sellaisille pitäisi tehdä.
  Onnea Vuokolle talven varalle.

  VastaaPoista
 3. Voi voi Vuokkoa! Herkut on tie kissankin sydämeen.

  VastaaPoista
 4. Ai että on kaunis kissa. Onnekseen sattui sun pihan kohdalle ja sillä on vielä toivoa paremmasta elämästä.
  Oikeesti ei voi tähän kirjoittaa mitä mieltä olen kesäkissihmisistä, tai eihän ne oo ihmisiä vaan ihan jotain muuta . . .
  Toivottavasti sun allergia ei rupee vaivaamaan kun Vuokkoa autat.

  VastaaPoista
 5. Auli: Jotakin kissan korvalle on sattunut ennen meille tuloa. Ensin luulin sen olevan kuuro, mutta kyllä se jonkin verran kuulee.
  KristiinaS: Pesen käsiäni joka käänteessä kun Vuokkoa ruokin :) ainakaan vielä ei ole allergia pahentunut.

  VastaaPoista