perjantai 21. lokakuuta 2011

Hämeenlinnassa

Silloin tällöin käännän auton nokan kohti Hämeenlinnaa, yhtä entisistä opiskelukaupungeistani. Tällä viikolla nappasin syyslomailevan kaverin kyytiin ja huristettiin ostoksille.

Ensimmäisenä kohteena Nanson tehtaanmyymälä, kuten aina! Nyt kannoin sieltä takakonttiin säkillisen hyvää trikoomatonkudetta:päädyin mustavalkoraidalliseen, siitä voi saada mukavaa säväystä värikkäiden kuteiden sekaan. Lisäksi luulen useimpien pitävän noista väreistä (ajattelen sukuni nuorisoa...!). En kysynyt pussin painoa, mutta hintaa oli 35e. Hyvää tasaista kudetta, kohtuuhintaan. Nyt vaan pitäisi puhkua itseensä intoa käydä kangaspuiden kimppuun... loimikin on jo valmiina... ilmoittelen kyllä, jos "hyvin käy"!!

Sitten suhautettiin Etolaan, josko sieltä saisi kristallimuovia... sitä mistä Virveriikka tekee niitä ihania pussukoita!


Myymälässä ei osattu sanoa onko tämä sitä oikeeta, enkä minä muistanut minkä tuntuista se on, vaikka olen joskus nähnyt. Jos luet tämän, Virveriikka, niin näyttääkö suojapaperi yhtään tutulta??? Vai ostatko muovin Eurokankaasta?? Me ei lähdetty Eurokankaaseen enää ko. muovia hakemaan, kun päätin kokeilla ensin tuota. Tuli vaan hieman hätä ostaa sitä, kun joku epäili muovin valmistuksen loppuvan...Kirppiksille - kuinkas muuten - oli tietenkin PAKKO poiketa :D Näkisittepä vaan korivalikoimani... nämä pari uutta sopivat sekaan mainiosti! Tuota matalaa ajattelin lahjaksi (lankapussit jäävät minulle!!), pienempi on niin söpö vaikka kynille.


Alinna oleva musta pikkuruinen matkalaukku aiheutti lievää viherrystä kaverissani...:D, en kuitenkaan voinut luopua siitä kun sen ensin näin. Aika makee "tuote-esittelysalkku"!! Vasemmalla yhdellä eurolla ostetut tanskalaiset muovipurkit (hyvä ostos!), takana Stockan juhlakahveeta ja edessä oikein suloinen, pahvinen retroinen teerasia. Euron sekin!Näitä peltilootia ei voinut jättää ostamatta: Vas. Hans Christian Andersenin satukuva, Carl Larsson-kuva edessä, kolmannessa muuten vaan mukava kuvitus - 50-80 centtiä kpl! Voin kyllä pikapuoliin harkita näyttelyä peltipurkkikokoelmastani... ovat ne kyllä niin kauniita, useimmat, ja mukavia säilytysrasioita!


7 kommenttia:

 1. Hitsi mitä löytöjä olet tehnyt ihan meitin kulmilla!
  Matkalaukkua voisit esitellä vähän lisää, se alkoi kummasti kiinnostaa täälläkin, Kade olen, mutta osaan iloita toisenkin puolesta(huomenna on pakko lähteä itse kirpulle tutkimaan jäikö sinne mitään;)!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Niinu, kommentista! Käytiin vaan 2 kirpparilla: Hermans`issa ja Kantolan kammarissa! Muualta voit ainakin vielä löytää jotakin :D Palaan matkikseen piakkoin ja esittelen tämän ihanuuden tarkemmin!

  VastaaPoista
 3. Hienoja löytöjä sinulla! Tuo matonkude mahtavaa, tulee hienoa mattoa.

  VastaaPoista
 4. Hienoja löytöjä olet tehnyt. Tuo matkalaukku kiinnostaisi minuakin. Aikas rauhallinen kaveri sinulla on jos vain vähän vihertää. Itse olen ihan tummanvihreä...:)

  VastaaPoista
 5. Olet tehnyt ihania ostoksia! Ihanat peltirasiat. Minäkin teen noita kristallimuovipussukoita ja näyttää olevan ihan oikeaa materiaalia mitä olet ostanut.

  VastaaPoista
 6. Kivoja tavaroita kirppikseltä. Halvalla sait nuo alimmat peltipurkit. Täällä Fidassa maksoi Lakupekka purkki 1.50 kun sen saa Halvan tehtaanmyymälästä uutena eurolla (siis ilman lakuja;))VOisin kuvitella, että nuo sun hienot purkit maksais noin 3 euroa kappale täälläpäin.

  VastaaPoista
 7. Paula Kristiina: kiva kuulla että olen oikeaa matskua ostanut!! Kiitos muutenkin viestistä :D
  KristiinaS: Kiitos sinullekin kommentista! Halpaa oli meidänkin kulmien hinnoiksi, joskus onnistaa!!
  Irmeli: Juu tää kaveri on rauhallinen eikä turhia hermostu missään vaikka joskus vien nenän edestä jotain, ihan vahingossa :D
  Mummeli: Kiitos! Minäkin luulen, että tulee kivaa mattoa!

  VastaaPoista