sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Toukokuista tohinaa


Kaikkialle levinnyt voikukka on nyt parhaimmillaan/pahimmillaan, nautitaan siitä edes vähän! Samoin huumaava tuomi, Pirkanmaan maakuntakukka (hassua, että pensas/puu on valittu kukaksi...). Olen touhunnut viime päivinä kaiken liikenevän ajan ulkona, erityisesti vanhempieni puutarhassa, jota he itse eivät enää jaksa kokonaan hoitaa. Kellarin vesivallankumous aiheutti  ja aiheuttaa lisätöitä, mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin:


nimittäin isän tekemä iäkäs kompostori oli pakko tyhjentää ja hajottaa tulevan ojan tieltä (tai lähinnä kaivinkoneen). Siispä arvokas aines visusti talteen!


Täällä se lepää :D Muutama kottikärryllinen kunnon...hmph...tavaraa!! Päälle olen jo kasannut haravointisilppua ja siihen sitten


kaikki ihanat kesäkurpitsani!! Kuvattu alkuviikolla. Tänään kastellessani niitä näkyi jo kukkiaaaaa :D
Eivätpä ainakaan säikähtäneet ulostuloa!

Isäni kasvatti vuosia itse tomaatit siemenistä, mutta nyt parina vuonna hän on ostanut taimet. Löysin isän ostamia siemeniä pari pussia, jotka molemmat olivat "parasta ennen -06". Kylvin ne hiukan skeptisenä joskus maaliskuussa ja...

sain liki 20 pihvitomaatin ja 20 kirsikkatomaatin tainta!!!!!!!!!! Aikamoista tuuria näin ensikertalaiselta :D Nyt ne ovat kasvihuoneessa ja hoidan niitä kuin suurta aarretta isän ohjeiden mukaan. Sukupolvenvaihdos siis tällä alalla!

Muuten viikonloppu on sujunut hyshys-lahjojen merkeissä - tulokset näette ensi viikonlopun jälkeen :D Sen verran siivoushommia tein, että sain parvekkeelle päivälepopaikan kunnostettua:aneeminen kuva ei tee oikeutta sammalenvihreälle samettipeitolle, kirppislöytö parin vuoden takaa.

4 kommenttia:

 1. Täällä kans käydään taistoa voikkukkia vastaan.. Ja tuo kompostimulta on ihan huippu paikka kurpitsoille, ytyä löytyy :)
  Tomaattikasvustosikin näyttää tosi hyvälle. Me ollaan ostettu aina muutama kirsikkatomaatin taimi ja niin pitäis taas tänäkin vuonna tehdä.

  VastaaPoista
 2. Kivalta näyttää kevään tulo pihassasi. Minunkin pikkuinen kasvihuoneeni kasattiin tänään: huomenna siis tomaatintaimien ostoon! Sinne ei kovin montaa mahdu!

  VastaaPoista
 3. Voi tuota voikukkaa, vaikka sitä kuin niittää, kaivaa ja kitkee ni ain sitä vaan löytyy uusista paikoista.
  Toisaalta niityllinen voikukkia on kuin keltainen matto jonne haluaisi käydä pitkälleen.

  VastaaPoista
 4. Voikukkia aamulla kanssa kaadoin leikkurilla nurin runsain mitoin. Ne ei ikinä häviä,. ei sitten millään.

  VastaaPoista