tiistai 22. toukokuuta 2012

Naapureissa löydettyjä

Pienen naapurikaupungin pienessä kierrätyskeskuksessa oli kerrankin jotakin kiinnostavaa! Olen ihaillen (= kadehtien...) seurannut Joken löytöjä pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksista, mutta nyt lykästi hiukan meikääkin :D

Parin euron kasa tässä näin! Mainio Nalle Puh-tyynynpäällinen petit-point -pistoin, kaksi Backmanin tarjotinta (made in finland), vanha muusinuija ja kaksi kauniskantista kirjaa! Nalle Puhista tulee jotakin ihan muuta kuin tyyny, eikä edes kassikaan, vaikka niin ensin ajattelin :D Katsotaan minä vuonna se valmistuu esittelyyn...
Tarjottimissa on hyväkuntoinen pinta, mutta voihan niitä siltikin kuvioida...


Ja katsokaa miten kauniit kannet näissä rompsuissa!! Ihan niiden takia hankin ne!Eilen "toisen puolen" naapurikunnassa  ostin kirppikseltä perennojen taimia. Onkohan se turvallista?? Niissähän voi muhia vaikka mitä vieraslajikkeita...vai??? Ei kai sentään.... kevätesikko kukki jo ihanin violetein kukin; malvan taimi lienee sitä hennonvaaleanpunaista laatua...; rentoakankaalia ja väriminttua nuo muut. Vasemmalla ämpärissä kaverilta saatu Viron tuliainen jota "Paldiskiksi" kutsui, onko jollakulla lisätietoa?? Kukkii sinisin kukin, lehdet vähän samanlaiset kuin jalopähkämössä. Kova leviämään kuulemma.

4 kommenttia:

 1. Tuo kasvi näyttää ihan raunioyrtiltä, joka on vanha perenna.

  VastaaPoista
 2. Mukava onkin välillä tehdä löytöjä.

  Taimien hankinnassa taitaa olla pahin ongelma ne kuuluisat lehtokotilot....meillä niitä ei ole onneksi, mutta parin kilometrin päästä löytyy eikä sieltä uskalla tuttavilta tuoda taimia.

  VastaaPoista
 3. Kirjoja riittääkin läjäpäin kaikille halukkaille :) Kasvejakin on kiva kierrättää.

  VastaaPoista
 4. Viron tuliainen näyttää rohtoraunio yritiltä, leviää sitten tosi kovasti, siitähän saa lehtiä liottamalla(kuten nokkosia) hyvää viherlannoketta ja kuulemma tepsii kirvoihinkin.

  Jos lähitienoilla on lehtokotiloita niin kannatta taimien juuret pestä, jotta mahdolliset kotiloiden munat löytyvät.
  Ja sanotaan myös ettei yhtään saisi olla alkuperäistä multaa mukana.

  Hienoja löytöjä, etenkin nuo kirjojen kannet.

  VastaaPoista