sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Puuhaa riittää

Yksi rakkaimmista kesäkukistani: kultapallo! Viime elokuulta, ettette ihan ihmeitä puutarhastani luule! Tänä vuonna päätin antaa häädön kultapallon iilimatomaiselle kumppanille...

nimittäin vuohenputkelle! Tässä alkusoittoa... kuvasta ei erota "kaverusten" lehtiä toisistaan (näyttää ihan perunamaalta...). Urakka on iso, eilen tein vasta murto-osan.

Laitoin siistityt juurakot valeistutukseen isoon pulkkaan ja uuteen multaan, katsotaan selviävätkö...

osa pääsi kasvihuoneeseen odottamaan uutta kotia. Aivan surkeaa hommaa kitkeä luikertelevia juuria toisistaan, mutta nyt kokeilen ainakin osan ja jaan samalla 15v. sitten saamaani kultapalloa. Sitä kasvoi lapsuudenkotini pihassa ja on siksi minulle niin rakas. Asuimme eräänlaisessa "kolhoosissa", 4 opeperheen asuntolassa, jossa kaikilla oli pieni puutarhatilkku. Naapurintäti kasvatti kultapalloa. Aikuisena sitten sain sitä työkaveriltani ja iloni oli suunnaton!

Kasvihuoneeseen olen kiikuttanut "valeistutukseen" myös kesäkurpitsat

kylvin niiden siemenet liian aikaisin ja ne alkoivat jo voida huonosti sisällä. Nyt ne odottavat lämpimiä ilmoja ja ulos kompostikeolle pääsyä!

Tänään olen katsastanut parvekkeen tilaa talven jäljiltä... siitepölyä on kaikkialla ja muuta pölyä, omaa tyhmyyttäni/laiskuuttani jätin parvekkeen syyssiivouksen puolitiehen ja siitä saan maksaa nyt...:P

Sängylle heitin uusimman peittokankaan ja pari tyynyä, jotta siivouksen lomassa voin levätä ja aloittaa jokavuotista parvekepäiväkirjaa (oikealla).

Kasveja siellä ei vielä ole, ainoana koristeena vuosia vanha koivunoksista sitomani pallo.

Ovipielestä alkoi sen sijaan kuulua kummaa puhinaa kesken lepohetkeni...

Taitaa jollakulla toisellakin olla muuttoaikeet mielessä...hmph...parveke on kyllä ehdoton kesähuone...mutta että oikein matkalaukkujen kanssa.....Rauhallista kesää sitten vaan :D

4 kommenttia:

 1. Onnea yritykseen. Vuohenputki on todella vaikia hävittää. Tein tuon saman homman syksyllä ja nyt alue näyttää..... vuohenputkien kasvimaalta.
  Kultapallo on kaunis vanha perenna.

  VastaaPoista
 2. Koen samoin kultapallon suhteen. Kotipihassa kasvoi saunan ikkunan alla.
  Onnea kukkaremonttiin.

  VastaaPoista
 3. Vuohenputkea voi muuten syödä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän juu, mutta tää satsi on vähän liikaa :D

   Poista