lauantai 7. huhtikuuta 2012

"Kukonheltat koulitaan lankalauantaina"

Uusi perinne?? Sopisi niin pääsiäisen aiheeseen: KUKONheltat koulitaan aina lankalauantaisin :D


Ok muuten, mutta kun se lankalauantain paikka vaihtelee, eikä helttoja voi liikaa odotuttaa! Kyseessä siis tämä vanhahko huonekasvi, jota joka vuosi yhtä jännityksellä seuraan. Taisin viime vuonna postauksessa sen ominaisuuksista kertoilla. Lyhykäisyydessään tämä kasvi talvehtii samalla periaatteella kuin mustanmerenruusut ja pelakuut; omassa ruukussaan, edelliskesän mullassa, ei kastella talvella. Edellisvuotinen "heltta" eli kukinto murennetaan vanhaan multaan helmikuussa. asetetaan mahdollisimman kuumalle ja aurinkoiselle ikkunalle ja aletaan kastella. Jos onni on myötä alkaa mullasta nousta pikkuruisia taimia! Meillä onni oli myötä tänäkin vuonna, kiitos äidin hoidon! Neljästä vanhasta ruukusta olen poiminut uusiin multiin eli koulinut nyt jo 28 uutta alkua!!!!! Kukkakaupan voisi kai perustaa, etenkin kun mustanmerenruusut jakautuivat 22 ruukkuun :D Kuten huomaatte aluslautaset ovat loppuneet ajat sitten, täytyy katsella kirppiksillä halpoja tasseja, kun alkaa lahjoitella kukkia eteenpäin.

Löysin vuosia vanhan "pääsiäispöytäliinan" vintin kangaskasasta. Jotenkin tuo kuosi muistuttaa tästä vuodenajasta... olen ommellut siihen reunuksen sinertävästä ranskalaisesta pvl-palasta.


Itse kangas on ruotsalaista puuvillaa ja tuon päällä olevan palan ostin tänä keväänä kirpputorilta! Ilahduin, kun löysin samaa kangasta!

Pyhien lukemiseksi bongasin kirjastosta nuortenkirjan:


luin jouluna sarjan ekan osan kaverini pyynnöstä; hän halusi kuulla mielipiteeni kirjan soveltuvuudesta eskarilaisille. Ainakin kirja sopii tällaiselle entiselle eskarilaiselle :D On sopivan viihdyttävä, hyvää suomea, mielikuvitusta kutkuttava, nauruhermojakin nytkäyttävä...

Nautinnollista lankalauantain iltaa!

5 kommenttia:

 1. Ei sitten mitään tajua, millainen kukka tuo kukonheltta on...pistäppä siitäkin kuvia..:)

  Aurikoisia pääsiäispäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Melkoinen taimitarha sinulla! Blogissani on sinulle tunnustus. :)

  VastaaPoista
 3. Noita kukkia minäkin tarvitsisin! Ja Professori Proktori -tuota en ole vielä lukenut.

  VastaaPoista
 4. Minä törmäsin kukkaan Padasjoella Onnenmyyrässä. Erikoinen on. Enpä ole ennen moista nähnyt. Minulla on kuva siitä blogipostauksessani Myrsky isän päivän huvit. Blogin nimi on satumaista juttua.

  VastaaPoista
 5. Minä törmäsin kukkaan Padasjoella Onnenmyyrässä. Erikoinen on. Enpä ole ennen moista nähnyt. Minulla on kuva siitä blogipostauksessani Myrsky isän päivän huvit. Blogin nimi on satumaista juttua.

  VastaaPoista