perjantai 10. helmikuuta 2012

Iloisen illan iloinen mekkoo!

Kiitokset kaikille eilisen "höpsähtäneen" postauksen kommentoijille :D Mielestäni tuo mekko vaati hieman hullunkurisen "entreen"!! Nyt tarkempaa selvitystä!


Lankana on ohut Pirkka, Pirkanmaan kotityön villalanka. Siinä värikartta on niin herkullinen, että kaikki värit sopivat toisiinsa sen enempiä suunnittelematta! Lähdin kutomaan mekkoa suunnitelmissa iiiiiso liivihame talvipakkasille. Takaraivossa häilyi , kuten arvaattekin, se tunnetumpi "mekko" eli Marimekko! Kudoin raidoitusta sillä ajatuksella, ettei samat langat ole kahta kertaa pareina, eivätkä vierekkäisissä osioissa. Langat olivat- jälleen kerran- hyvin hyllyllä huilanneita, vuosikausia vintillä villiintyneitä, kauan sitten kotiin kannettuja :D


Kolmosen puikoilla sitä pistelin 1½ vuotta, ainakin! Aloitin sen kerran linjurimatkalla Espooseen taidemuseo-Emmaan!! Se kulkikin usein mukana matkaneuleena, tarpeeksi yksitoikkoisena :D Tämän vuoden puolella laitoin vauhtia, että saisin sen käyttöön näille ilmoille! Ja vaali-iltana, siis viime pyhänä, purin jännitykseni siihen ja tekaisin mekon käyttökuntoon! Pyöröpuikoilla kainaloihin, runsaat kavennukset lähes "hatusta" - olen todella tyytyväinen!!

Nyt on ihan orpo olo, kun ei ole uutta "telkkari/matkaneuletta"... mutta muhii, muhii...ehkä 1½ vuotta ja sitten esittelen taas jotakin "yksitoikkoista"!!

3 kommenttia:

  1. Tää sun mekkos ihastutti kovasti ja kiitos lisätiedoista,mulla kun alkoi muhia mielessä että tahon kanssa ;D Tuo edellinen postaus oli niin mielettömän kiva ,lisää moisia <3

    VastaaPoista
  2. Kääk, ei olisi tuollaista kärsivällisyyttä. Raidat vilistävät kivasti.

    VastaaPoista
  3. Tää on taasen ihan huippuhieno! Just semmonen pidettävä ihanuus.

    VastaaPoista