perjantai 13. tammikuuta 2012

Vuokko voitti!!

Näin "pitkään" (2 päivää) jaksoin olla "opettajamaisen"(???) tiukka Vuokon suhteen ja ruokkia sitä vain loukkuun, jonne se ei kahteen päivään mennyt! Sitten petti hermo MINULTA ja loukku sai mennä!!! VUOKKO SAA JÄÄDÄ!!!!!!!!!!!!! Kun se kerran niin haluaa :D Puhuin vakavasti (!!) hierojani kanssa, hänellä on vuosien kokemuksia kissoista, tälläkin hetkellä 4 omaa ja yksi naapurin!! Hänellä on yksi villikissa selvinnyt talven yli ulkona, kun hän ruokki sitä säännöllisesti (NIINPÄ!!!). Lisäksi oletimme Vuokon olevan raskaana, mutta se on ollut 4 kk samanlainen "pallomaha" (anteeksi!!), mutta se ei kuulemma liittyne siihen, sillä kissan raskaus näkyy vain viimeisen kk:n! Sitäpaitsi EN TIEDÄ onko Vuokko oikeasti vuokko vai kenties veikko/ville/voitto tms. siis tyttö vai poika!!! Kaikeksi onneksi olen delegoinut jo nyt Vuokon hoitamista naapurissa asuvalle äidilleni, joka ei ole allerginen, joten onhan mahdollista että äiti saa joskus houkuteltua Vuokon sisälle! Että tällaisella perheyrityksellä nyt sitten mennään Vuokon onneksi :D Ja kaikki ovat tyytyväisiä!!! Arvattavasti myös ainakin osa teistä lukijoista :D

Juu, että kun tästä ei pitänyt tulla kissablogia niin....:D Maailma on ihmeellinen!!

Pakollinen (?!) käsityöosuus, vassåkuu:


Tumput huopuneesta villapaidasta. Väritkin aika hyvin kohdallaan!
Ystävätär pyysi tekemään kirppiskaulahuivista asuunsa sopivat tumput. Tein koevedoksen, eli siis nämä. Ohje ja suurennettu kaava Viipaloitu villatakki-kirjasta:


ällistyksekseni heti osui oikea koko! Kannattaa tehdä hiukan liian suuret, sillä saumanvarat pienentävät lopputulosta kuitenkin.
Ystävättären tumput esitellään vasta sitten, kun hän on ne ensin hyväksynyt :D

7 kommenttia:

 1. Onnittelut siis kissan uudelle omistajalle :)

  VastaaPoista
 2. Jahas, no sittenhän Vuokon asiat on hyvin. Ruokaa on luvassa ja sisätilatkin jos se haluaa. Hienoa. Onnellinen loppu tälläkun episodilla. Hienosti oot kyllä hoitanut tähän asti. Toivotaan, että Vuokko löytää uuden ruokakupin paikan ja tottuu ruokkijaansa:)

  VastaaPoista
 3. Onneksi ollaan kevättä kohti menossa. Vuokko on minullekin tullut oikein läheiseksi kisuliksi. onnea Vuokolle ja sinulle Vuokosta!

  VastaaPoista
 4. Samanlainen alku oli meidän perheen ensimmäisellä kissalla. Vein ruokaa sille pihan ulkorakennukseen, jossa se majaili ja oli tosi arka. Loppujen lopuksi Tane oli meillä 13 vuotta ja kahden ensimmäisen vuoden jälkeen siitä tuli sisäkissa.

  Tane on jo nukkunut pois kauan sitten ja nyt meillä on kuusi kissaa. Tane sai meidän perheen innostumaan kissoista.

  Kissa tarvitsee paljon aikaa tutustua omilla ehdoillaan. Uskon, että teillä riittää sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta Tippaliisa! Olen muiltakin kuullut että kissat pärjäävät ulkona talven kun vaan ruokaa on tarjolla! Juu, aikaa meillä on kesyttää kissaa, toivottavasti tänä vuonna ei tule niitä 30 asteen pakkasia....

   Poista
 5. Ommellut tumput tuovat lapsuuden mieleen.Meillä oli niitä useita pareja lampaanvillaisina ja päälle laitettiin samalla kaavalla tehdyt kankaiset tai sitten neulotut.Lampaanvillaisten pidempi varsi käännettiin reunasta ,jolloin karva tuli päällepäin ja viimeisteli tumpun.(jostain syystä lapsen suuhun maistui hyvältä imeskellä pelkän lampaannahkatumpun peukaloa,jotka sitten muuttuivat kurttuisiksi kuivuttuaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostavaa! Minulla ei ole muistikuvia kuin villatumpuista ja märistä peukaloista :D

   Poista