perjantai 19. elokuuta 2011

Kaalia polveen ja pataan

Miten monipuolinen onkaan kotimainen tavallinen kaali, valkokaali ja keräkaali siis! Ja halvalla saa hyvää ainetta moneen tarkoitukseen, niin kuin nyt minäkin eilen.


Polveni on kipuillut jo parisen viikkoa. Syyksi arvelen huonoja kenkiä, joilla taannoin painelin pitkin pihaa pari päivää. Nestettä varmaan on kertynyt kudoksiin, mutta täällä maalla lääkäriin ei niin vain hilpaista, joten kotikonstit on monet! Kaalia vaan polven ympärille!! Vanhan kansan kikka, kaiketi. Ostin isoimman kaalin, josta irrotin uloimmat lehdet. Painelin niistä kaulimella paksuja ruotia rikki, jotta kaalin neste pääsee esille. Sitten vaan lehtiä polven ympärille ja tiukka side päälle. Yön jälkeen on bonuksena petissä vieno kaalintuoksu, irronneita lehden paloja ja jalassa ruotien painaumat - MUTTA SE TOIMII!!!!! Lääkäriin meno siirtyy tältäkin päivältä :D Loppukaalista tein iiiiison kaali-porkkanalaatikon ohraryyneillä, ilman lihaa. Nammm!


Väliin pieni mainoskatko: kuten huomaatte R-kioskin mainoslehtihän se siinä! Jos kuva ei aukene niin tarkentakaa vastaanotintanne ja kallistakaa päätänne hieman, kyllä sieltä pilkistävät karkit, videot, sultanit ja muut ko. firman tuotteet :D Lisämausteena muutama puuhelmi, kalalankaan pujotettuna. Rannekoruissa kuminauhaa.

Kruunaavaksi lopuksi kuvaa uimaseurastani:Tämä sorsapoikue saapui jälleen kerran rantaamme seuraamaan uimistani. Se asettui rantapusikon suojiin, neljä painoi päänsä höyheniinsä ja ryhtyi (luultavasti) päiväunille ja viides valvoi tarkkana vieressä. Sain uida lähistöllä kauan, mikään ei niitä häirinnyt. Päinvastoin tuntui kuin minä olisin suojellut niitä näinä sorsastusaikoina! Kun nousin laiturille kuivaamaan, lähti poikuekin jatkamaan matkaansa joen toiselle puolelle!

5 kommenttia:

 1. Hyvin kävi! Tulee vielä tunnustuskin Jokkemaasta tälle omatoimisuudelle.

  VastaaPoista
 2. Heippa!
  Minunkin täytyy koettaa tuota kaalijuttua, oikea polvi on tosi paha, nivelrikkoa on, niinkuin vähän joka nivelessä.
  Ihania nuo sorsat.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Kivat nuo helmet. Mun pitäis kans kokeilla kaalikonstia... Voi voi noita sorsia, toivottavasti säästyvät eilen alkaneelta sorsajahdilta...

  VastaaPoista
 4. Mainio kaalivihje!!! Kyllä luonto osaa!!! Viikonloppuna sain maistaa toisenlaista kaalia :kaalikääryleet laitettiin uunissa paiston jälkeen kerman kanssa kattilaan ja haudutettiin sinä seuraavana päivänä muheviksi.Parhaita kaalikääryleitä ikinä!

  VastaaPoista