maanantai 14. marraskuuta 2011

Maailman diabetespäivänä

Eilen vanhemmilla käydessäni nostin pellosta vadillisen maa-artisokkaa tietämättä että tänään vietetään maailman diabetespäivää.


Maa-artisokkahan on siitä ihanteellinen kasvi, että se erittää luonnon insuliinia ja siten on terveellinen kaikille, mutta erityisesti juuri diabeetikoille. Meidän suvussa valitettavasti piilee se geeni, joten syömme tätä ennaltaehkäisevää juurikasta säännöllisesti. Sitä paitsi se ON herkullista! Nämä yksilöt sattuvat olemaan oudon säännöllisiä ja pyöreitä, yleensä ne ovat isompia ja ulokkeita leviää joka suuntaan! Silloin kuoriminen on aika saavutus! Nostan maasta yleensä vain sen verran kuin käytän ja annan muun sadon muhia mullassa talven yli. Ne säilyvät siellä paremmin kuin kellarissa.

Tänään poikkesin kasvihuoneessa ja tein vielä pienen löydön:kirsikkatomaatteja oli jäänyt versoihin "piiloon"! Ihanan värisiä!

Eilen luin jonkun blogista, että Norjan "joulupalloilijoista" on juttu Hesarissa. Kiinnosti sen verran, että poikkesin ärrällä hakemassa lehden:tässähän hyö! Ja oikein mallikuvien kera :D Tuli halvemmaksi kuin kirja, jos aion kokeilla noita kirjoneuleisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti