torstai 22. syyskuuta 2011

Maalaisserkku kaupungissa

Ja vieläpä oikein PÄÄkaupungissa! On nimittäin lähes TAPAUS kun Sinisukka pääkaupunkiin lähtee! Ei mulla mitään Hesaa vastaan ole, päinvastoin, mutta tulee vaan niin harvoin siellä käytyä. Nyt pakkauduin käsityöpiirin reissulle viime lauantaina, kun pääsi bussilla ja tosi edullisesti!Ensimmäisenä kohteena Kiasma ja ARS 11. Afrikkalaista nykytaidetta kerroskaupalla. Hieno näyttely! Ajatuksia herätti ja maailmaa avarsi kummasti! Näyttelyssä sai valokuvata, mutta en silti rohkene esitellä otoksia täällä, jossei se vaikka ole sallittua... ja paikan päällä oppaan selostuksella niistä saa parhaiten irti. Kannattaa mennä, jos ei vielä ole ehtinyt!Toinen kohde Designmuseo olikin entuudestaan tuttu vuosien takaa, mutta toki näyttelyt uusia. Kaj Frankia oli yläkerta pullollaan: tuttuja ja vähemmän tuttuja esineitä. Ihanimpina puunuket ja lapsille suunnatut piirustukset! Pysyväisnäyttelyssä hurmasivat Rut Brykin ja Birger Kaipiaisen keramiikkatyöt! Alakerrassa oli uutta designia Pekka Harnilta ja Yuka Takahashilta.Kiasman kirjakaupan alelaarista iski silmään allakka arjen löytöretkeilijälle! Meiju Niskalan kokoama hulvaton arjen ilopilleri, jossa on tehtäviä vuoden jokaiselle viikolle. Käyttöohjeissa mainitaan kirjan tehdyn kaupungin käyttäjille ja kaupungissa eläjille... no jaa, sinisukkamaisen sovelluksen mukaan se sopii myös maalaisympäristöön :D Kirja on osa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden kaupunkitaideteosta. Oikein mieluisa ostos (ja käsileikkauksesta toipuva kaverikin sai sellaisen!), joka pursuaa inspiraatioita vaikka kalenteriosio pian vanheneekin.Kuluvan viikon tehtävä kehottaa viettämään viikon "supersankarina" :D ja mm. suunnittelemaan asun ko. olennolle! Lapset ja me lapsenmieliset rakastamme tuollaisia tehtäviä!! Pääkopassa muhii koko ajan...Matkalukemiseksi ostin 101 ideaa -lehden (pettyäkseni raskaasti...) ja Stockan lehtiosastolta Hesassa hain amerikkalaisen mixed media -lehden Cloth paper scissors, jota täältä maalta ei saa.Matkakäsityönä ("vaadittiin" matkaohjelmassa :D ) polvisukkatekele (ticoticoa ja kirjopirkkaa), kässäpussina rakkaan veljentytön koulussa tekemä pehmustettu pikkukassi itsepainettuine kuvioineen (tädille tärkeä!!!).


Matkamuistoina kotiin kulkeutuivat esitteet, joista oikealla ylhäällä olevasta kierrelehtiöstä suunnittelen tekeväni muunnellun vihkon tms. Alinna olevassa designkartassa hurmasivat nuo kuvitukset! Hauska!

Virkistävää oli haistella pääkaupungin tuulia yhden lauantaipäivän verran, lämmintäkin oli riittämiin (lähes t-paitakeli). Tällaiselle maalaiselle riittää, kun näkee eduskuntatalon, kansallismuseon ja Finlandiatalon edes kerran vuodessa bussin ikkunasta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti