sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Se kesä sitte alko!


Gaudeamus vaan kaikille!!! Ja Hyvää Lomaa kaikille koululaisille ja opettajille!! Nii ja muillekin joilla alko loma! Nii ku ny meikäpojalle :D Se on itte Simeoni tässä vaikka ette ehkä heti tunnistanu!! Hommissa juu taas! Pakko mikä pakko ku emäntä juhlii... tai ei se ny enää, mutta koko eilisen aamusta ehtooseen, mokoma! Aatelkaa ny, lähti eilen joskus kukollaulun aikaan sinne lakkiaisiin. Meikä kysyy että nii minne?? Ja se tokas kiiruussaan että no sinne kummipojan lakkiaisiin. Hmph...eikä ottanu itte ees lakkia mukaan. EIKÄ MEIKÄPOIKAA!!!!!!!!!!!! Aika tyly emäntä... lykkäs vaan jostain kaapista meikäläiselle tällasen lakin päähän ja sano, että vietä mukava päivä täällä kotona. Tartti sitte penkoo ees puhdas paita päälle ku toi lakkiki on noin valkonen... kyllä olis meikäkin kelvannu juhliin, rusetit ja kaikki.... juu..

Tänään se sitte käski raportoida eilisen juttuja tännekin, siis toi emäntä. Komentelee...Ne juhlat oli tualla kesäpäivän pitäjässä, siällä Kankasalla EIKU KanGasalla ja samana päivänä sen lakkiaisjutun jälkeen siällä julistettiin tää kesä alkaneeks, kai ny alko kesärauha, ku se oikei julistettiin, niinku joulurauhaki... No joo, sinne meni sitte kuunteleen kaikki ne lakkipäisetkin (ai, ne on ylioppilaita, kiitos tiedosta!) ja emäntäki ryysäs sinne koltussaan vaikka sano että jalat tuli rakkoja täyteen niissä juhlakenkissä. Mutta sen oli kuulemma ollu pakko mennä ku sen kesän julisti sellanen miäs, joka kai puhuu siällä edustuskuntatalossa eniten, koska sen nimi oli toi puhemiäs. Sano se emäntä sen nimenkin...joku Pen Z...Z....no joku konsonanttijono se oli! Oli kuulemma puhunu hauskasti, emäntää nauratti viäläki... mutta se ny nauraa joskus vähän ihmeellisille asioille....

Emäntä teki sille kummituspojalleen lahjaks ryijyn. Kyä mää vähän aattelin, että mitä ny tommosta vääntää nuarelle miähelle, mutta kuiteski se teki ja sai ku saiki valmiiks.


Niinkus näätte, se on tehty tupsuista! Mää luulin, että emäntä aikoo leikellä kaikista pipoista tupsut, ku se rupes tosta puhuun...ilmankos se katto meikää vähän oudosti, mutta eihän sitä voinu meikä älytä että se tekee itte noi kaikki pallot! Kai se kaks kuukautta tota väänsi... penko lankavarastojaan (onneks niitä on!), yhdisti eri värejä ja laatuja ja väänsi palloja, siis tupsuja. Pahvista se leikkas ensin ympyröitä ja niihin kieto lankaa, kunnes sen kässäopetuttu vinkkas sille tupsulaitteesta! Se oliki emännän pelastus vaikkei se mitää apuvälineitä olis halunnu, kaikki vaan mahtollisimman alkeellisesti...:P Sillä laitteellahan se kieputti kymmeniä tupsuja illassa!Sitte se järjesti ne tupsut ja laitto ne kenkalootiin rivi kerrallaan, josta oli kätsyä ottaa kasa ku se rupes solmiin niitä semmoselle verkkopohjalle. Käski muuten mainita, ettei tää oo sen oma idea ollenkaa, vaan tosta Taito-lehdestä männävuosilta. Sii toi ryijy, EI noi kenkälootat....Parvekkeella emäntä vietti sitte muutamia tunteja solmimassa tupsukoita. Ensin umppariin ja sitte hevosenhäntäsolmuun (nii se sano, ihan höpsö nimi!). Eikä niitä palleroita sitte menny siihen ryijyyn enempää ku jotai 150..............ihan pikkanen homma siis :D mutta meikäläisen emäntä on tollane! Ja se kummipoika on sille nii kauheen tärkee ja rakas!!

Nii ettei kai oo ihme, että emäntää väsyttää ja meikäpoika saa hoitaa nää kirjotushommelit :D Hyvä juttu oli se, että se kesä ei jääny pelkästään sinne "Mää oksalla ylimmällä" -paikkaan, vaan se tuli emännän mukana tännekin.... JA TOIVOTTAVASTI TEILLEKIN!!!

5 kommenttia:

 1. Huh huh! on siinä ollut emännällä vääntämistä vaikka olis millainen tupsuntekokone ollut apuna. Hieno idea, kivan näköinen.

  VastaaPoista
 2. Upea ryijy! Taisi olla taas juhlat "eläimiltä pääsy kielletty"? Karhu parka.

  VastaaPoista
 3. Älä huoli Simeoni,kukas meille vääntäis jutun tynkää ja kertois kuulumiset,jos sinäkin kävisit kaikki juhlat ja kemut!
  Kai se emännys tuo sulle edes herrasväenleipiä tai jotain kirjotuspalkkaa ja muutakin palkkaa,kun sun pitää välillä pupunakin olla :)

  VastaaPoista
 4. Sinisukka ,olet tosi taitava käsistäsi.Ryijy on upea ja moderniudessaan varmasti mieluinen saajalleen :) meloni

  VastaaPoista
 5. KIITOS kaikille sekä Simeonin että omasta puolestani!! Olen tyytyväinen itsekin ryijyyn ja etenkin kun ylioppilaskaan ei pyörtynyt sen nähtyään :D

  VastaaPoista