tiistai 27. elokuuta 2013

Serkun synttäriyllätys

Läheisin tyttöserkkuni täytti pyöreitä viikko sitten. Vaikka meillä on 8 vuoden ikäero, olemme aina olleet kuin siskoksia - ehkä juuri siksi, kun kummallakin on vain veljiä! Ja läheisin serkku siksikin, että muut tyttöserkkuni asuvat joko Etelä- tai Keski-Pohjanmaalla (anteeksi, nykyään 2 asuu pääkaupunkiseudulla!). Juhlat olivat vain lähipiirille lauantaina. Tein muutaman kukka-asetelman pöytiin kesän viimeisistä "löydöksistä": alinna punajuurenlehtiä, sitten tattaria, kultapalloa ja krassia, ylinnä tillin kukinto. Melkein syötävääkin koko asetelma...

Serkun vanhin tytär, se minun kummituslapseni (30v. just) sai loistavan idean lahjasta: serkkuni on aina halunnut etelään meren rannalle, muttei kuitenkaan löhölomalle. No, tytär kyseli vaihtoehtoja ja lähisuvun mahdollista osallistumista matkakuluihin. Minä keksin Barcelonan ja googlettamalla maailmalla matkannut neiti löysi äidilleen edullisen, merenrantanäkymin olevan hotellin! Ja Barcelonassa varmasti riittää nähtävää, olen lukenut.

Niinpä suvun lahjat lyötiin yhteen: yksi hoiti matkavakuutukset ym. tarvikkeet, toinen hotellin maksun, kolmas antoi kenkäkaupan lahjakortin jne.

Minä ompelin matkalle kassin, jossa voisi kuljettaa päivittäiskamoja olalla. Siinä on yläreunassa vetoketju, ettei kukaan ulkopuolinen pääse salaa kaivelemaan tavaroita...

Samaten tein hellehatun. Mainio malli pari vuotta vanhasta Käsityökerho-lehdestä! Takaa lieri on kivan kapea, edestä reilumpi ja sen saa taitettua ylöskin.

Ja kolmanneksi yhdistetty passi-setelikukkaro kaulaan. Yläosa on tarralla aukaistava, rahoille taas on vetoketjullinen alaosa.

Matkakohde ja -seura pidettiin visusti serkultani salassa synttäreihin asti, ainoastaan passi hänen oli huolehdittava kuntoon! Matkalle hän lähtee parhaan ystävättärensä kanssa, joka onneksi pystyi järjestämään oman lomansa samaan aikaan. Me muut huolehdimme kuljetuksista kentälle ja takaisin, autamme hänen iäkkäiden vanhempiensa hoidossa ja keräilemme matkavinkkejä Kataloniassa matkanneilta.

Juhlassa yllätys paljastettiin kummityttöni poikaystävän soittaessa kitaralla espanjalaista musiikkia mustissa vaatteissa, punainen huivi lanteilla!!! Serkkuni tyttäret toivat ison matkalaukun, valmiit lentoliput ja kaikenlaista muuta rekvisiittaa sankarille! Mieluisa yllätys onneksi serkulleni oli! Hän on sellainen "muut ensin"- äiti, joka aina viimeisenä ajattelee itseään. Nyt oli hienoa nähdä, kuinka koko lähisuku halusi panostaa tähän mukavaan yllätyslahjaan! Ja hyvin salaisuuskin säilyi, vaikka hermostunut serkkuni yritti udella minultakin matkaseuraansa ym. Minä en muka ollut kuullutkaan mistään matkasta!!!

3 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia ja mukava yllätysmatka onnelliselle synttärisankarille.

  VastaaPoista
 2. Voi että, kyllä olikin hieno idea muistaa päivänsankaria, onnea hänelle, ja vielä kaikki noin hyvin ajateltuna valmiiksi.

  Tuo tekemäsi laikki, niinkuin muutkin, ihania, Tuollaisen lakin haluaisin tehdä itsellenikin, kumpa löytäisi sen mallin.
  Ihania elokuun viimepäiviä!

  VastaaPoista
 3. Tosi upea lahja, ja hienoa että säilyi salisuutena loppuun asti.
  Upean kassin ompelit serkullesi ja toi kukka asetelma on kaunis, mainio idea käyttää tilliäja punajuurenlehtiä.

  VastaaPoista