sunnuntai 25. elokuuta 2013

Päiväkävelyllä Tallinnassa

Käväisin pikareissulla Virossa keskiviikkona. Nelisen tuntia maissa ja tietenkin vanhassa kaupungissa koko ajan. En lähtenyt yksin Karnaluksiin, enkä käynyt yhdessäkään käsityöpuodissa! Matkaseurani kanssa katseltiin Helina Tilkin keramiikkaa ja kaupunkia.

Cafe Latteen sain oman sukunimeni kirjaimen - pyytämättä :D Ei aavistusta miksi juuri äm...

Kirjakaupasta ostin ainoan matkamuistoni: Muhun saaren käsityöhistoriikin! Olin siitä lukenut ja haaveillut sen hankkivani. Niinpä suunnistin suoraan käsityökirjojen luo, valitsin opuksen (joka olikin oikein kunnon tietosanakirjan kokoinen ja -PAINOINEN...). Ällistyin hintaa 41e! Suomessa tuollainen ei irtoaisi alle 60-70 eurolla...

Luulin ostaneeni vironkielisen, mutta tämähän olikin ihan in english, joten ohjeita voi oikein lukeakin!

Kirjasta löytyy historiaa, kuvia ja ohjeita niin neulonnasta, virkkauksesta, kirjonnasta sun muusta.

Ihailen erityisesti tätä värimaailmaa! Miten rikas käsityökulttuuri Virossa onkaan ollut ja on edelleen! Onneksi sitä ei tapettu neuvostoaikana, onneksi sitä arvostetaan nykyäänkin! Suomessa olisi oppimista...

Kirjakaupassa oli muuten viehättävät ostoskärryt!


Tässä pienessä, suloisessa NukuPoodissa, lelukaupassa, pistäydyin ekalla Viron matkallani 2010, nyt en ehtinyt (ja hyvä kai niin!). Tämä reissu oli vasta toinen matkani Viroon, joten siellä riittää vielä paaaljon nähtävää!
Ai, niin - Viru-hotellin edustalla esiintyi kaksi upeasti pukeutunutta intiaania (en sit ottanut kuvaa...), mutta kysyin mistä he ovat; Meksikosta kuulemma! Komeasti olivat kyllä pukeutuneet - rikas kulttuuri heilläkin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti