maanantai 4. helmikuuta 2013

Lohikäärmeen häntä ja muita tarinoita

Dragon tail (Ulla 3/08) vaati liki neljä vuotta ja uuden inspiroitumisen valmistuakseen näille lumille!

Loin silmukat alkuvuodesta -09 ja kudoin huivia n.1/3. Sitten se piiloutui takavasemmalle, sinne unholan peräkammariin. Kunnes oranssi väri ponnahti esille tämän vuoden alussa ja innoitti minua kovasti. Muutamassa päivässä sain teelmän valmiiksi pingoitukseen ja siitä kaulalle!

Lanka ihan tuikitavallista 7-veljestä lähikaupasta. Puikot kutosen luokkaa.

Tämä huivi valmistui jo loppukesällä. Novitan herkullista Polku punajuurta!

Virkattu erittäin helppoa 2 kerroksen mallivirkkausta. Ihmettelen, etten kyllästynyt koko aikana suht`yksitoikkoiseen malliin. Ehkä syynä oli juuri tuo viime postauksessakin mainitsemani värin vaihtuvuus, vaikka tämä onkin yhdeltä kerältä tehty, ei mitään pätkittyä versiota. Tosin sikäli pätkittyä kyllä, että poistin "punajuuresta" kaikki lohenpunaiset raidat; ne eivät mielestäni sopineet noihin violetin, sinisen ja kullanruskeiden raitojen sekaan...

Lankaa käytin n. 3 kerää, koukkuna 3 tai 3½. Sellainen hartialiinamallinen, mutta tietenkin käy kaulahuivistakin, leveyttä n.50 cm.

Viimekertaiseen kasvivärjäyssukkajuttuun sen verran, että kudoin ekaa sukkaa yli kantapään mallilla "nappisukka" Novitan sukkalehdestä. Kuitenkin sitten purin tekeleen ja...

päädyin tähän perusperusmalliin! Tuntui että erikoinen mallineule palmikoineen "söi" kasvivärjättyä lankaa tai päinvastoin! Ajattelin, että herkut herkkuina - ei millään lisäkuorrutteella :D ja tykkään nyt enemmän!

3 kommenttia: