perjantai 22. helmikuuta 2013

Ikkunapaikka, kiitos!

Melkoisen hyvin näyttävät mustanmerenruusut talvehtineen!!! Näin komeat alut nousi ruukusta, kun ryhdyimme äidin kanssa taas uudelleenkasvatushommiin!

Olen jo kahtena edellisvuotena jutustellut näistä puuhista klik klik, jos haluatte lukea sieltä lisää! Pidän muistissa Runebergin päivän, jolloin kannamme kaikki viileässä talvehtineet kukat sisälle lämpöön ja valoon. Niin tänäkin vuonna!

Ikkunapaikat ovat kovasti kysyttyjä tällä hetkellä :D, onneksi äidillä niitä riittää melko hyvin! Välillä vaihdellaan ruukkujen paikkaa lattialle ja takaisin, jotta kaikki saisivat lämpöä tasapuolisesti.  Mustanmerenruusujen käpyjä tuli taas rutkasti vanhoista multapaakuista. Saimme noin 30 uutta ruukullista viimevuotisista!!!!!!!!!! Jokaisessa ruukussa siis vähintään 20 käpyä... hehheh! Noissa yläkuvissa näkee, kuinka kävyt ovat kasvattaneet uudet alut talven aikana kuivassa mullassa. En edes yrittänyt irrottaa tuollaisia honteloita varsia kuivasta mullasta, vaan lykkäsin koko komeuden uuteen multaan ja aloin kastella. Vihertää jo! Tuonne valoon piti mahduttaa myös pelakuut ja kukonheltat, joten ahdasta, ahdasta on! Mutta eipä ole tarvinnut kesäkukkia ostella paljoakaan viime vuosina!

Vahtivuorossa veljentyttö nuoremman lemmikki vuosien takaa; nykyään mummulassa hoidossa :D

Muistisairaalle äidilleni lempeä seuralainen :D

4 kommenttia:

 1. Moni viherpeukaloinen on jo aloitellut ruukkuihin kurkkimisen ja alkuja on sinullakin paljon.

  VastaaPoista
 2. Käpyset on hyvin talvehtineet kun noin paljon on alkuja! Paljon on sinulla jo "kasvatteja"

  VastaaPoista
 3. Itseä kyllä harmittaa, kun en ole koettanut talven yli viedä mitään entisiä kasveja. Tosi hienot alut siellä jo ja melkoinen ikkunalauta :)

  VastaaPoista
 4. Mustanmerenruusut ovat niin kauniita! Sain ystävättäreltä viime vuonna yhden kukan. Täytyykin käydä katsomassa miten niiden talvetus on onnistunut. Hyvä kun muistutit:)

  VastaaPoista