torstai 12. heinäkuuta 2012

Mikkeli mielessäin

Kenkäverossa kysyin yhden käsityöläisputiikin myyjältä tietoja kaupungin kirppiksistä ja aukioloajoista, kuinkas muuten!! Saimme vain suht`ylimalkaisen (mutta ystävällisen!) ohjeen: Rantakylässä päin ja kuuteen auki. Jess! Huonohkolla kartalla varustettuina lähdimme "sinne päin". Kaveri luki olematonta karttaa ja tiirasi kylttejä. Autoliikkeitä vaan. Käännyin takaisin Rantakylän jälkeen ja päätin poiketa yhdellä autofirma-alueella syvemmällä kaverin ihmeeksi... Ei mitään löytynyt. hain kääntöpaikkaa: jaaha, ei tässä vielä, vaan tuolla onkin isompi parkkipaikka...käännän auton pihaan ja HEHHEH!! Ei voi olla totta, huudahti kaverikin!! Siinähän se kirppis!!!


Siellä minua odotti ihana löytö: samanlainen vanha englantilainen teepurkki (??) kuin äidillä on ollut lapsuudestani asti!!! Äidin sokeriastiana toimiva purkki oikealla. Purkkiin mahtuu kilon sokerit joten ei ihan nirkonen teepurkki! Olisin maksanut enemmänkin kuin pyydetyt 4 euroa!


Viimevuotisella reissulla kävimme pellavatuotteita myyvässä Raijan Aitassa. Nyt eteeni "käveli" ko. putiikin pellavainen keeppi!! Muutamalla eurolla, jee!!Ja lisää pukkaa, kestättekö??!!! Marimekkoa vuodelta 1991 "Lepo" by Fujiwo Ishimoto. Iso liina 3 euroa, nam!! Tätä maksaessani kassarouvakin "kauhisteli" nauraen:" No jopas teit löydön! Meneekin halvalla!"  Kun kerroin näiden matkaavan Pirkanmaalle asti, jouduin kertomaan koko tarinan siitä, miten minä nyt Mikkeliin kirpputorille olin eksynyt!! Toivotimme myyjien kanssa toisillemme hyväntuulisina jälleennäkemisen iloa poistuessani kaupasta!

Kun tähän satsiini lisää vielä pitkän pellavaisen puolihameen ja vanhan rompsun, niin mielestäni kannoin kotiin ihan mukiinmenevät matkamuistot Mikkelistä 20 eurolla!!! Kaikki samalta Reaalikirppikseltä sieltä "Rantakylästä päin"!!!

2 kommenttia:

  1. No jopa sie löytöjä teit,onnea. Mahtavat tuliaiset Mikkelistä

    VastaaPoista
  2. Mahtavat ostokset hengästyttävin hinnoin!

    VastaaPoista