keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Koulua, koulua!

Killinkosken nauhatehtaassa oli lelujen lisäksi koulutavaroiden museo! Kasvoin koulumiljöössä neljän opeperheen "kolhoosissa" ekat 10 vuottani, joten lapsena tuli luuhattua kouluissa vapaa-ajatkin ja "haisteltua" ja tutkittua vanhaa ja uutta opetusmateriaalia yllin kyllin. Ennen kouluikää en paljon muita ammatteja tuntenutkaan kuin opettajan, joten ei ihme, että päätin aika pienenä ryhtyä itsekin samalle alalle.Turha sanoakaan mikä oli lapsuuteni lempileikki...!!! Pääasiallisen urani olen tehnyt eskariopettajana, mutta olenpa kokeillut vuoden kässäopettajuuttakin... Tällä hetkellä pidän kylläkin taukoa open hommista, tässä iässä voi vielä harkita alan vaihtoakin... Mutta yhtä kaikki nämä esineet ovat aina niin kiinnostavia ja tutkimisen arvoisia!
Eläimet kuvina ja täytettyinä...

opetustaulut, vähän erilaisia kuin minun aikanani...

Näitä katselee jo ihan taideteoksina!


Keskusradio vuosimallia??Nokian valmistama utareteline, jolla saattoi harjoitella lypsämistä!!!!! En ollut ennen nähnytkään!!
"Pullotettu" kyy ja pääkallo...


Tästä nyt puhumattakaan!

Isällä on vieläkin tällainen! Tuli sillä minunkin hakattua ekat "romaaninalut"...

Hienoa, kun joillakin on intoa ja mahdollisuuksia tallentaa näitäkin asioita jälkipolville! Koulumuistojahan on meillä jokaisella, toivottavasti myös niitä mukavia...


5 kommenttia:

 1. Ihanan nostalgista!
  Muistan ,että meidän piti peruskoulussa antaa laulunäyte varastossa, missä oli noita pahvitauluja ja kartta piti aina järjestäjien hakea luokkaan maantiedon tunneille.

  VastaaPoista
 2. Ihania vanhoja koulutavaroita. Toi kirjoituskonen on hyvin mielessäni kun opettelin sillä naputtamaan tekstiä.

  VastaaPoista
 3. Muistan hyvin kansakoulun ison kaapin jossa oli paljon täytettyjä eläimiä ja juuri tuollainen kyy pullossa.
  Opettaja soitteli aamuisin harmoonilla virsiä kahdela sormella
  ja me lapset lauloimme kovalla äänellä.

  VastaaPoista
 4. Joo, koulun kokoelmissa oli kaikkea jännää.

  VastaaPoista
 5. Sain kerran kansakoulussa erikoistehtävänä tyhjentää ja pestä luokan kirjoitusharjoituksissa käyttämät mustekynät ja se oli mielestäni hienoa.Viikolla syötiin ruokalassa,mutta lauantaisin luokkaan tuotiin ämpärillä velliä ja vieläkin tietystä tuoksusta mieleen tulee se tunnelma.

  VastaaPoista