maanantai 16. toukokuuta 2011

Vihertävää liikkeellä

Täällä taas! Jokin jumitti sinisukkaa viime päivät eikä päivitys oikein ole onnistunut...luultavasti tämä kevään nopea eteneminen helteineen siitepölyineen... ja lopuksi kameran liitosjohto hukassa :)

Hissukseen helteistä huolimatta on jotakin tapahtunut työhuoneessakin:


hehh...tuollainen pika-apu lampun suojaksi! Katossa oli ennestään lampunpidike, jossa oli leveä alusta ilmeisesti jonkinlaiselle kuvulle. En viitsinyt poistaa sitä, vaan kudoin pyöröpuikoilla ohuesta paperinarusta suoran "hameen", jonka poimutin yläreunasta kehikkoon sopivaksi. Alareunaan virkkasin yhden kerroksen ja samalla tein nuo roikkuvat puuhelmikoristukset. Niitä olisi voinut olla enemmänkin, mutta voihan niitä lisätä myöhemmin! Väri on luonnossa haalean sammaleen vihreä....ei tuollainen ruman epämääräinen!Vihreää on kovasti pukannut muualtakin kuin luonnosta! Kaivoin esiin aloittamani neuleen maaliskuussa. Siitä oli tulossa "tylsä" yksivärinen takki 2o2n-neuletta. Jokin kumma päähänpisto viime vuodelta... purin osan ja vaihdoin väriä. Pikakeksintönä raidalliset yläosat - aikas mauttomat, mutta menköön! Alareunaan virkkasin mummonneliöitä ja se miellyttää enemmän!Lankana suosikkini (pehmeytensä vuoksi!) Novitan Bambu, jonka valmistus kai on loppunut? Harmi. Väritys sitä, mitä varastostani löysin. Myös reunukset viimeistelin virkaten. Napit puuttuvat vielä.Sisäiseen viherrykseen: kevään ekat nokkoset menossa kuivumaan sisäsaunan lauteille! Olen hurahtanut nokkoseen vuosia sitten! Korvaan sillä pinaatin ja muutenkin käytän sitä tärkeimpänä vitamiinilähteenä. Kuivaan sitä muutamia ämpärillisiä vuosittain ihan vaan viileän saunan lauteilla paperin päällä. Käytämme kesäisin suvun rantasaunaa, joten siksi hyödynnän tämän pimeähkön, kuivan tilan kesäisin näin! Nokkonenhan menettää polttokykynsä kuivuttuaan, jolloin sitä on helppo murentaa käsin teehen, sämpylöihin, lättytaikinaan...

Ja sitten loppukevennys, taas! Olkaa hyvät:


Juu... oli vähän tunkua eturiviin kotikatsomossa...

3 kommenttia:

 1. Hei!
  Minä hurahdin kipeän käteni kanssa AFRICAN FLOWER -paloihin (versio mummon neliöstä )
  Netistä löytyy "crochet african flower" haulla ihania versioita tuhansissa väreissä.
  Sekaan laitoin himmeästi kiiltelevää lankaa ,joka poikkesi kasviväreillä värjätyistä muista langoista.NAMI! se meloni

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla kuulumisia. No, olet kyllä hkeroinutkin ja saanut aikaiseksi kivan neuleen!Mahtoiko kaverisi olla eilenkin kotikatsomassa; ellei sitten ihan paikan päällä.. ?

  VastaaPoista
 3. Meloni: KIITOS hyvästä vinkistä! Poikkean heti kun ehdin noilla sivuilla!!
  Auli: Jääkiekko-ottelua ei valvonut emäntä eikä renki (tai mistäs minä sen tiedän :D...) Liian jännää ainakin emännälle!! Mutta aamulla ekaks teksti-tv:lle ja hurrrrja ilohuuto!!

  VastaaPoista