sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Lepopäivän ratoksi

Tänään parkkeerasin itseni koko päiväksi parvekkeelle lekottelemaan! Muiden töiden ja työhuoneen rakentamisen takia en ole vielä jaksanut paneutua parvekkeen siivoamiseen, nyt vaan tein sänkyyn paikan lekottelulle ja jumituin siihen!Sänkynä on isotätini vanha laveri 70-luvulta. Siinä on kaksi patjaa päällekäin, kirppisostos peitteenä ja vaihteleva kasa kirjavia tyynyjä. Se ajaa sekä sohvan että sängyn virkaa. Itikoita parvekkeelle ei juurikaan tule, mutta niiden varalta olemassa on Ikean prinsessaverho! Viime kesänä tuli nukuttua monia helleöitä rinsessaharson suojassa!Varustuksena mulla oli kahvitermos, käsitöitä ja luettavaa! Kirjoista Anne Enrightin Valvojaiset on kirjapiirimme viimeinen teos ennen kesää. Se jäi kuitenkin armotta kakkoseksi, kun saalistin kirjastosta Kyllikki Villan kolmannen lokikirjan Myrskyssä. Ahmin nuo Villan matkakirjat aina heti kun käsiini saan! Harmi, että tämä jäi viimeiseksi, vanha rouva kuoli vuosi sitten. Uppouduin nytkin laivamatkakuvaukseen niin. että välillä piti ravistella itseään ja koota ajatuksensa maan kamaralle :D

Käsityönä Cocos-langasta virkaten tehtävä laukun alku. Kohosilmukoilla pylväiden etu- tai takakautta, siitä syntyy moinen pinta. Kyllästyin kuitenkin tähän työhön ja hain eteeni tekeleen, jossa entisestä pvl-puserosta tulee takki. Leikkasin puseron edestä auki (jälleen kerran!!), saumuroin reunat, ompelin pykäpistoja ja nyt virkkaan reunukset.Käytän näitä neuletakkeja paljon mieluummin kuin puseroita. Poikkeavan värisellä langalla saa työhön ilmettä. Varmaan koristelen neuletta vielä muutenkin. Tämäkin työ on aloitettu viime kesänä! Talven se lepäsi ja on nyt pian valmis käytettäväksi!

2 kommenttia:

  1. Olikin ihana viikonloppu, tänään täällä taas sateli. Ihana silti, että välillä sataa, koska siitä se kesä tulee. Sinun kaverisi on kyllä niin kiva, kyllä hänen kanssaan kelpaa istuskella parvekkeella. Kiva tapa uudistaa pusero takiksi, virkkaa siihen vielä jotain koristekukkia tai muuta: siitä tulee oikein kesävillatakki!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Ehkäpä juuri kukilla somistankin tämän yksilön!

    VastaaPoista