sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kirjojen kirjoa

Mikä on sellainen, joka tekee kirjoja eri tavoin, muttei kirjoita niihin juonta?? Jokin uusi termi on kai keksittävä! Minä olen nimittäin sellainen! Työn alla oli kolme kirjaa:


perinteisesti sitoen tehtävä kirja, tässä koptisidoksinen - keskeneräinen...


 altered book eli altsu, muunneltu vanhasta kirjasta; tämä on valmis!

Ja kolmantena se "laulukirja", jota esittelin parisen kk sitten, se joka ommellaan kokonaan. Keskeneräinen...

Olen ollut äärettömän saamaton näiden kirjojeni suhteen... altsun oli pakko valmistua, sen vein tänään synttärilahjaksi 15-vuotiaalle nuorelle naiselle. Koptikirja valmistunee viimeistään keskiviikkona, jolloin on viimeinen kurssi-ilta. Siitä sitten lisää.



Altsuun maalasin osan sivuista akryyliväreillä vanhaa luottokorttia käyttäen.



Tässä työvaihetta tarkemmin. Kovapintaisella luottokortilla tms. tulee maalipinnastakin kiiltävä! Ihanaa jälkeä mun mielestä!



Altsuun tuli mm. tällainen sivu! Pohja maalattu sudilla, siitä jää karhea, matta jälki.


Kannet ompelin tilkuista, tämä lintu koristaa takakantta, etukannessa Pia Westerholmin siili.


Tulevaa työhuonettani esittelyssä sivuseinältä! Maalasin yhden seinänpätkän vihreällä. Valitettavasti kuvassa ei näy se heleys, mikä tässä värissä oikeasti on... Sijoitin tälle seinälle vanhan ompelupöytäni, joka saa toimia nyt apupöytänä. Sen ylle mahtuu pari vanhaa yläkomeroa, joiden kiinnittämisessä kekseliäisyys on valttia: pari maalipurkkia ja puuteline päällekäin odottavat toista kaappia, ei tarvitse kannatella sitä käsin , kun kiinnittää sitä seinään :D

Tuo altsukirja on muuten ensimmäinen tulevassa työhuoneessa valmistunut ompelus!! Vein koneen sinne heti, kun sain uuden ison työpöydän paikoilleen! Uusi työpöytä = kaksi vanhaa keittiön laatikostoa plus vanha huoneen ovi!!
Ompelukone toisella, saumuri toisella puolella. Kuvia tulossa joskus...


Loppuun vielä viikon luontokuva: tämä pariskunta pysähtyi alkuviikolla kotijoelleni, vastarannalle matkallaan pohjoiseen!  Rakastan yli kaiken joutsenia!! Maija Paavilaisen sanoin: "Joutsen säilyttää siipensa puhtaana vaikka joutuisi likaisiin vesiin."

4 kommenttia:

  1. Hienoja kirjoja-tykkään tuosta altsun kannesta.
    Onnea uudelle työhuoneelle!

    VastaaPoista
  2. Millä tuo koptisidoksinen on päällystetty? Kankaalla? Kauniin värinen kuitenkin!

    VastaaPoista
  3. Hienoja kirjoja. Minuakin kiinnostaisi kirjansidonta. Kerran yhdessä koulutustilasiuudessa tehtiin pieni kirja, mutta en enää muista kaikkea siitä. Pitäisi varmaan mennä taas jonnekin kurssille.

    VastaaPoista
  4. Minä päällystin sivut gessolla ja siveltimellä sudin, mutta halusinkin epätasaista pintaa.

    VastaaPoista