sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Kisoja ja kirjallisia kokeiluja

Ohhoh, peräti viikon tauko...Enkä ole kipeänä ollut, vähän touhukkaana vaan! En sano tarkoituksella "kiireisenä", sillä se merkitsee eri asiaa sanavarastossani :). On vaan ollut töitä kuten hiiren pyydystystä...

että minä inhoan niitä... en käärmeitä, enkä hämähäkkejä, mutta hiiriä... (äidiltä perittyä!) Ja kun nyt eräs onneton yksilö erehtyi mukavuusalueelleni, niin pakko oli viritellä loukkuja! Saalis sätki siinä sitten seuraavana päivänä kun tulin kaupasta.......IIIIIIIKKKK!! Miesväkeä tai muuta pelastuslaivuetta ei lähimailla, pakko oli tarttua harjaan ja antaa armahtava isku.......tyttökaveri haukkui murhaajaksi...minähän vaan armahdin...?

Perjantaina pakkauduin taas kirjakurssille (täällä on joku juorunnut materiaalimäärästäni... nyt oli hieman vähemmän, kun tiesin mitä teen!). Toinen ompelemalla tehtävän kirjani päämatskuksi valitsin poppanat! Olen niitä kasapäin itsekin kutonut parikyt vuotta sitten, mutta nyt löysin kirpputorilta monta pussia poppanapaloja, jotka ovat selvästi ylijäämää vaateompelusta. Niihin voisi huoletta kokeilla eri tekniikoita!

Aiheeksi valikoitui monen mutkan kautta laulut!! Siis laulukirja! Mutta ei mitään "kauneimmat joululaulut" eikä "ihanimmat lastenlaulut" vaan vuodenajat ja jokaiseen läheltä liippaava ns. koululaulu! 

"Taivas on sininen ja valkoinen ja TÄHTÖSIÄ TÄYNNÄ jne.........niin on nuori SYDÄMENI AJATUKSIA TÄYNNÄ..........." siis taiteilijan (??) vapaudella tämän näköistä... Taustalla omaa kutomaani poppanaa, kun mustaa pohjaa ei kirppispusseissa ollut ja se sopi mielestäni parhaiten tähän "talvikuvaan"! "Sydämen" kankaan olen kankaanpainannassa tehnyt laattapainantana. Toiselle kaakelille värejä, toinen laatta päälle, pyöräytetään hiukan ja irrotetaan - ja voila, hienoja "sisäelinkuvioita" :D:D Vapaata konekirjontaa sitten päälle vaan! Tähdet tehty myös koneella."......siellä VALKOLATVA TUOMI ahon laitaa reunustaa..." Vielä vähän vaiheessa, mutta hyvässä vaiheessa! Isäni veikkasi "Kielon jäähyväisiä"...!! Noo, MM-kisojen lomassa lipsahtaa :D

Appråpåå MM-kisat: mikäpä sen mukavampaa taustaohjelmaa kokeilla erilaisia tekniikoita! Koukkuamista, kirjovirkkausta ja tänään kuvan kirjomista ompelukoneella!! Vapaalla konekirjonnalla, ekat kuvakokeilut:


tunnistaako??? Muumipeikko ja Maisa (joka leikillisesti muistuttaa erästä sinisukkaa...:D ) Olen ihan tyytyväinen kun pidin tekniikkaa lähes epätoivoisena!! Mielestäni parempi onnistuminen kuin noilla urheilijaressukoilla Oslossa.....koettakaa jaksaa siellä!!

Loppukevennyksenä kahden kirjakurssilaisen lähtöselvitystä:

4 kommenttia:

 1. Ihania tikkauksia ja hieno idea kangastaiteen eiheeksi.Itse opettelin vapaata tikkausta ensin hampaat irvessä periaatteella:miten tämä nyt voi olla näin vaikeaa!!!!mrrrrrr!!!!!Ja minähän opin tämän vaikka verissä päin!!!!!!(miten olikin työläs oppia,vaikka muuten paljon ompelenkin)t:meloni

  VastaaPoista
 2. Ai miten tuo laattapainanta toimii? Onko kangas myös siellä laattojen välissä? Vai painetaanko se myöhemmin laattaan? Oi, kerro!

  VastaaPoista
 3. Kalevalanpäivä on sydämessäni,,kaksi lastani on k.o.päivänä syntynyt,jokavuosi juhlaaa!Ideat ei näytä maailmasta loppuvan,ihana kirja-aihe ja "kuvitus"

  VastaaPoista
 4. Meloni ja anonyymi: Kiitos kiitos! Välillä täytyy ideoita oikein houkutella, mutta kummasti pää työstää joskus jotakin!
  Jokke: Kiva kun kiinnostuit! En selitellyt asiaa enempää kun oletin sen olevan tuttu, mutta teen aiheesta oman bloggauksen, kunhan ehdin :D Kangas ei ole laattojen välissä vaan laatat painetaan kankaalle hetkeksi aikaa, kunhan ne on irrotettu toisistaan! Laatoille kannattaa laittaa aika vähän väriä, ettei painannasta tule suttuista. Mutta pikapuoliin lisää!

  VastaaPoista