torstai 11. huhtikuuta 2013

Olipas Hullut Päivät

Hullut Päivät - Galna Dagar - a `la Sinisukka! Seinätekstiili valmiina järkyttämään katsojia...

Tästä lähdettiin syksyllä -12 käsityötaiteen perusopinnoissa. Aiheenamme oli "Kuva inspiraation lähteenä". Valitsin pikkuruisen kuvan aivan värien perusteella (valitettavasti inspiskuvaa ei nyt näy tässä) ja tarkemmin katsottuna kuva esitti (tervettä) sydänlihasta :D Otin kuvasta ideaksi muodon (en niitä ihania värejä) ja siitä lähti muotoutumaan tämä työ. - Kurssimme kantaa myös nimeä "Kokeileva käsityö", joten tässä sitä "sata lasissa" :D - Pöydälläni oli vahingossa leipäpusseista kuteeksi solmittua muovipussia, jota aloin kirjoa kiinni kankaaseen v.sinisellä akryylilangalla. (kaikkea naru -tai lankamaista VOI kirjoa, sanoi opettajamme!!!) Pohjakangas on niin ikään täyttä akryylia, väri heleän vihreä, Fidasta ostettu 60-luvun verho.

Akryyliverho ja leipäpussit määrittivät lopulta työn materiaalivalinnat: kaiken pitää olla maatumatonta matskua eli roskaa, joka jää luontoon, eikä ikinä häviä. (aikamoinen valinta, täytyy myöntää...) Siitä lähti myös työn linkki inspiskuvaan: terve sydänlihas ---------> huonosti voiva luontosydän. Olematta mikään yltiöpäinen luontofanaatikko tai kettutyttö jne. muotoutui tästä "taidetekstiilistäni" vankka kannanotto huonosti voivan luonnon puolesta.  Oikeassa yläreunassa on oranssilla akryylilangalla kiinnitettyä sipulipussia ja v.pun. lahjanarua (se saattaisi kai palaa ja siten hävitä, mutta sallittakoon tämä pieni sivuaskel...). Vasemmalla ylhäällä musta lintu, joka on jäämässä ihmisen jalanjäljen alle...

Koko komeuden kiinnitin Hullut Päivät -muovikassiin. "Jouduin" ostamaan kassin Hesasta pari vuotta sitten tehdessäni pienen heräteostoksen. Häpesin kassiani, jopa bussikuskimmekin kuittaili siitä jotakin. Kaverini heitti silloin siihen, että tuostahan voi tehdä jotakin käsityötä - ja tässä se sitten on! Jostakin syystä halusin työhön kiinni tuon ruåtsinkielisen tekstin, jonka kiinnitin sopivasti vinksalleen tahallaan. Jalanjälki linnun ympärillä on pakettinarua, johon on solmittu leipäpussien sulkijoita. Oikealla keskellä niveltehopillereiden tyhjä pakkaus ja jugurttipurkkien kansista taiteltu perhonen - muoviverkkojen sisällä molemmat... Työn ja muovikassin välissä on ohut pakkausmuovi antamassa tukea. Reunaa kiertää rinkelipusseista leikatusta muovikuteesta virkattu pinkki nauha.

Huhhuh, kyllä oli suorastaan KAMALAA kaiken tuon tekomateriaalin työstäminen...!!! Minulle jäi kyllä omituinen (???) tarve tallettaa edelleenkin kaikenlaista "maatumatonta... -Peruskäsityöläisenä kaipasin kuitenkin koko ajan "oikeiden"- siis luonnonmateriaalien pariin!

Niinpä ajauduin tekemään samasta aiheesta toisenkin työn - täysin luonnonmateriaaleista!!!!!!! Siitä sitten toisella kerralla :D
1 kommentti:

  1. Älä nyt, tuohan on mainio, mie tykkään siitä ihan oikiast, ihanaa luovuutta:)

    VastaaPoista