tiistai 2. huhtikuuta 2013

Kuningattaren unelma???

Tämän olisi helposti voinut ujuttaa aprillipäivän jutuksi, niin uskomatonta on, että:

elämäni toinen virkattu peitto on tässä!!! Uskomattomaksi sen tekee ennen kaikkea valmistusaika: reilut 3 viikkoa!!!!!!!!!!!

Kun kokoa on 150 x 210 cm, niin en voi kuin ihmetellä että minä tein sen! Tosin lanka oli kaksinkertaista, paikoin jopa 3-kertaista ja koukku nro 8, että se laskee "pisteitä"!

Vinttikomerosta kuoriutui pussillinen 80-lukulaisia: Novitan Figaro-mohairia muutama kerä. lempiväriä, mutta ei lempimateriaalia... Yhdistin siihen erilaisia keränloppuja villaa, puuvillaa, sekotteita ja annoin mennä.

Malliksi valitsin "Lonely riderin" patalappukirjasta a´la carte. Olikin mukavan vaihteleva malli kaikessa yksinkertaisuudessaan. Peitosta tuli kerralla valmis, kun virkkasin jatkoskohdat heti seuraavien pylväiden alle. Langat vaihtuivat lennossa kesken kerroksen, mutta hiukan vuorottelin noilla pinkeillä Figaro-kerillä ja lisämausteeksi otetuilla

lähes yhtä iäkkäillä hailakan violeteilla Queen mohair-kerillä (edesmenneen Rondon tuottamaa). Halusin kunnon kokoisen torkkupeiton, inhoan liian lyhyitä peittoja, jotka jättää varpaat paljaaksi... Se ensimmäinen virkattu peittonihan oli viimekeväinen urakka: yo-lahja rakkaalle veljentyttö vanhemmalle klik. Olen aloittanut myös cottonella-langoista jotakin peittoon tähtäävää, mutta selvästi minulle helpompaa on tehdä tällaista "kerralla valmista" eikä pienistä paloista koottua. Voihan silti olla, että JOSKUS pystyn sellaiseenkin... :D

Mutta nyt nautin nokosista tämän ahh, niin karamellinvärisen hempeyden suojaamana - minä, oman elämäni kuningatar!!!

6 kommenttia:

 1. Hieno suoritus! Tämä todisteena kaikille, että kannattaa ryhtyä! nimerkillä Peittofani ;) Tekee mieli aina aloittaa jokin peitto, kun niitä on niin mukava tehdä telkkaria kattoaessa, kun ei tarvitse miettiä muutoskohtia, kuten esim. neuleissa aina kainalot jne.

  VastaaPoista
 2. Ihana peitto ja olit sinä nopea sen valmiiksi saamiseksi. Tuommoista kerralla valmiiksi saatava sopisi mununkin ajatukseen.

  VastaaPoista
 3. Miten IHANA JA KAUNIS peite, kelpaa siun tuohon kääriytyä ja torkahdella:)

  VastaaPoista
 4. Hieno peitto, voit olla ylpeä suorituksesta! Ja mitkä väritkin vielä!

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan upea luomus! niin mukavat väritkin. Tuon alla torkkuessa ei voi nähdä kuin utuisia unia.

  VastaaPoista