sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Vanha tuttu uusin silmin

Alkukesästä "löysin" vanhan tuttavuuden uudelleen:


vuosien takaisen muoti-ilmiön - paperinarun! Sitä kun sattuu olemaan varastoituna muutamia vyyhtejä/kiekkoja/keriä monia eri värejä. Koskaan ennen en ole siitä virkannut tai neulonut, joten kokeilin nyt jotakin itselleni uutta! Aloitin helposta kassin työstämisestä.

Katsoin viitteellistä ohjetta vanhasta käsityölehdestä. Siinä pohja oli virkattu ja niinpä minäkin tein soikion pohjakappaleen koukulla nro 4. Sitten poimin kappaleen reunasta silmukat pyöröpuikolle ja aloin neuloa ainaoikeinneuletta eli tässä tapauksessa 1krs. oikein, 1.krs. nurin-neuletta puikoilla 4½.

Neuloin "sopivasti", kunnes kassi tuntui mukavan kokoiselta. Tässä kuvassa näkyykin heikosti punaisen eri sävyt, joita neuloin sitä mukaa, kun edellinen kerä loppui.

 Lopuksi virkkasin kassin ympäri kiinteitä silmukoita ja samalla syntyivät sangatkin. En ole laittanut kassiin vuoria, olkoon tuollainen ilmava, rosoinen ja hieman epätasainen läpinäkyvä versio tällä kertaa, todennäköisesti siitä tulee jonkin käsityötekeleen säilytin!

Ei hullumpi homma, kunhan muistin kastella narua lähes koko ajan suihkupullolla. Se kyllä helpotti työstämistä! Niin paljon innostuin, ettei tämä jäänyt ainoaksi "paperihommaksi" tänä kesänä :D


2 kommenttia:

  1. Mainio kassi! Sait taas innostumaan ,kun muistin,että alakerrassa on jossain jemmattuna kassillinen paperinarua :)

    VastaaPoista