lauantai 1. kesäkuuta 2013

Puutarhalauantai

Tällaiselta näytti vanhempieni olohuoneessa aamulla...

...siellä lämpötila nousee toisinaan yli 40 asteen, joten käytin sitä esikasvatushuoneena! Kiitos äidille kasteluavusta ja kärsivällisyydestä tuon viidakon keskellä!

Tästä kaikki alkoi maaliskuussa... kylvin "sen sataa sorttia", kun innostuin liikaa... pääasiassa siis tomaatteja...

Huhtikuun lopulla vietin aikaani saunan pesuhuoneessa koulimassa kymmeniä taimivauvojani...

Ystävät ja sukulaiset valjastettiin säästämään maitopurkkeja...

Taimikuolleisuus oli hurja... mutta ONNEKSI sain tänään kasvihuoneeseen kuitenkin mahtavan määrän urheita tomaatintaimia hoidostani (tai sen puutteesta..) huolimatta!!!

Viime vuodesta viisastuneena merkkasin heti taimet pyykkipojilla ja istutin kirsikkatomaatit suoraan amppeleihin.

Tomaatinkasvattaja senior, evp, oli ystävällisesti kääntänyt maata valmiiksi ja lannoittanut kanankakalla, joten pääsin heti urakoimaan, kun saimme kannettua taimet kasvihuoneeseen. Hikeä valui 40 asteen "viileydessä" kiitettävästi ja selkää pakotti kurja asento. Kerran poikkesin uimassa ja pariin otteeseen juomassa, jotta jaksoin kykkiä kaikki 35 tainta maahan! Amppeleissa oli valmiina 8 tainta, sen kun vaan kiikutti orsille roikkumaan! Nyt on pikkuisen hyvä olo, kun tuo hikisin uurastus on tehty!

Vaikka isäni on jättänyt tomaattipuuhat suosiolla minulle, ei mikään estä häntä viljelemästä varhaisperunaa! Näin komeasti nousee vartta vanhasta saavista ( eräs tytärlapsi jätti sen jäätymään talveksi ja löysi pohjattomana keväällä.......), jonka isä upotti puoliksi kasvihuoneen multiin!

Varmasti parin viikon sisällä saadaan ekat maistiaiset! (kas kummaa, löytyi toinenkin pohjasta rikki mennyt saavi...hmph...EN TUNNUSTA...)

Tosin ei ulkosallakaan paljoa jäljessä olla! Takana maa-artisokkaa, joka tunkee itseään perunan reviirille...

Erikoisuutena kasvihuoneessa komeilee ostamani mansikka-amppeli, jonka roikkuvia sivuversoja yritän juurruttaa naapuriamppeleihin... ei se ota, jos ei annakaan- eli kokeillaan!

Palatakseni tuohon otsikkoon: extralempparipuutarhaohjelmani tv:ssä on Trädgårdsonsdag, Puutarhakeskiviikko yle fem 20.30 (tietenkin keskiviikkona!), kiitos ihanien juontajien ja rennon otteen! Sieltä vinkkasin isällekin tuon "perunat saavissa"- idean!!!

Niin, että runsasta satoa odotellaan! Ja varmasti täälläkin siitä raportoidaan, toiveistanne huolimatta :D

ONNITTELUT KAIKILLE KOULUNSA PÄÄTTÄNEILLE - ERITOTEN SERKUNTYTTÖ-M:LLE YLIOPPILASLAKIN SAAVUTTAMISESTA!!!

4 kommenttia:

 1. Ison urakan teit taimiesi kanssa! datoa on odotettavissa paljon kun noin monta taintakin on. Oikein hyvää kesää niiden parissa, eipä' ole vapaa-ajan ongelmia!

  VastaaPoista
 2. On noissa taimissa ollut kasvattamista, koulimista ym. Onneksi mie sain omat tomaatit valmiiksi isoina:)
  Mukavia kasvatushetkiä siulle:)

  VastaaPoista
 3. Mahtavat taimet! Minullakin on perunaa siellä sun täällä puulaatikoissa kasvamassa. On ne vaan niin makoisia sitten syksymällä. Tomaatti ei vain ota onnistuakseen, kun ei ole kasvihuonetta.

  VastaaPoista
 4. No hienot taimet olet saanut kasvatettua. Itsellä ei onnistu juuri mikään. Ne ainoat krassit+muut köynnökset kasvavat edellen samoissa istutusruukuissa. Kouliminen ei vaan ole miun juttu.
  Kyllä luulisin, että mansikka lähtee sivuversoista. Miksei lähtisi amppelimansikastakin, kun tavan mansikoistakin lähtee ;) toivottavasti!

  VastaaPoista