perjantai 28. kesäkuuta 2013

Raekuuromansikoita ja tädin töitä

Vallan valtakunnallisen uutiskynnyksen ylittäneet mansikat tässä näin! Vakimansikkapaikkamme pelloille osui nimittäin vajaa pari viikkoa sitten raju raekuuro ja osa mansikoista jäi kuuron alle ja tuli siksi niin kuuluisiksi! Pakkohan niitä oli käydä hakemassa, hahhah, todetaksemme ne täysin priimakuntoisiksi ja syöntikelpoisiksi! Onnihan oli ettei viljelijän sato mennyt pilalle - toisin kävi salaatinviljelijän hiukan kauempana: koko Lidliin menevä sato tuhoutui... Aika ikävää joutua noin luonnon armoille... Näissä mansikoissa "piti" olla joitakin kauneusvirheitä, muttei meidän silmiin osunut yhtäkään - eikä suuhunkaan sen paremmin! Vähän edullisempia tietenkin olivat.

Käsityörintamalla sain kesän kunniaksi haasteen kummipojalta:

voisinko ommella yhteen teekkarihaalarin taskuun vetoketjun?

Haalarissa on "kunniamerkkien" lisäksi roppakaupalla taskuja, mutta kaikissa on nappikiinnitys...

Onnistuisiko homma ilman, että joutuisin ratkomaan irti koko taskun? Aikamoista temppuilua käännellä perusompelukoneen jalan alle xxxl-kokoista painavaa vaatetta... Lisäksi nappi oli niin tukevasti pultattu kiinni (kiitos kotimaisen valmistajan!!!), ettei jäänyt paljon vaihtoehtoja...

Oli leikattava koko nappilista pois! Jouduin kunnolla keskittymään suunnitteluun ennen jokaista työvaihetta, mutta mitäs siitä sanotaankaan: "hyvin suunniteltu...jne" Neuvottelin myös herra teekkarin kanssa keksimistäni ratkaisuista :D

Tarvitsin kapean lisäpalan poisleikatun tilalle ja sain sen housunpuntin käännevarasta!!! Onneksi oli sen verran leveät käänteet, ettei leikkelyoperaatiotani huomaa! Tässä vaiheessa tosin sain teekkarin hieman ymmälleen, heh! Mutta kuvassa seisoo sitten lopputulos! Huh, että tätiä vähän jännitti moinen testi!!!

Mitäpä täti ei tekisi kummilapsensa eteen... :D Varsinkin kun lapsi oli sillä aikaa vaarinsa kanssa pihahommissa ja siten suurena apuna!
4 kommenttia:

  1. Olipa mukavaa ja vaativaa mutta osaavana teit työn ♥

    VastaaPoista
  2. Hauskat haalarit, hienoa että vetoketjun laitto onnistui.

    VastaaPoista
  3. Kyllä saitkin sen siististi siihen laitettua, iso työ palkittiin kauniilla lopputuloksella!

    VastaaPoista