sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Vielä on reaktiivivärjäystä jäljellä...

Otan nyt tästä itselleni uudesta puuhasta kaiken irti ja kyllästytän kaikki paasaamalla kokeiluistani - hih!

Kun katsokaas sattui ponkaisemaan padasta näin hurmaavaa oranssiakin!!! Aika hyvällä kuviollakin vielä varustettuna! Samaa pellavaa kuin viime jutun violetti "nektariinikuvioinen", joten yhdessä voivat muodostaa jotakin pirteetä...

Matonkudevaatelaatikosta repäisin mukaani vanhan valkoisen pikeepaidan ja sekin päätti muotoutua ihan uuteen uskoon! Näyttäisköhän nuo kuviot kylkiluilta päällä????? En usko leikkaavani paitaa ainakaan vielä kuteeksi!

Aloin kesällä virkata vanhoista Cottonella-keristä paloja. Mulla oli useita keriä vitivalkoista, josta en tykännyt. Löin ne nyt värjäysliemeen ja sain aikaan kaipaamaani harmaanvihertävää (vyyhdit), joskin meleerattua, sillä cottonellassa on osa akryyliä tms. joka ei värjäytynyt. Mutta mielestäni lanka sopii ihan hyvin noiden paloissa olevien "tehdasvärjättyjen" sekaan. Puuvillasekoitelangat olivat kylmässä väriliemessä muutamia päiviä ja lopuksi väri kiinnitettiin kiehuvassa vedessä kattilassa.

Nämä 100% villat (paitsi tuo vaalea) sen sijaan porisivat hellalla värin kanssa, kuten ekassa jutussa näkyykin.
Vihreä on oikein kirkasta, mutta ehkä lisään lankoihin vielä särmää ikat-värjäyksellä... ehkä...

Lopuksi tiedotetaan että reaktiivivärjätty materiaali loppui (toistaiseksi...) tähän! Ai mutta... mitäs tuolla ämpärissä.......
3 kommenttia:

  1. Jälleen upeita värjäyksiä, myö tehtiin nuorena tuollaisia ympyrä kuvioita laamapaitoihin, sidottiin tiukalle ja värjättii koneessa värinapin kanssa.

    VastaaPoista
  2. hienoa hienoa, siis tosi hienoja:)

    VastaaPoista
  3. hienoa hienoa, siis tosi hienoja:)

    VastaaPoista