torstai 11. lokakuuta 2012

Ruostevärjäystä

Tein omaperäisen kokeilun aiheesta "ruosteisella esineellä värjääminen"! Muistissa ei ollut kaikkia yksityiskohtia, joten tein siten kuin muistin! Ja sain aikaan mielestäni upean kankaan!

Alussa oli tällainen konepesty bourettesilkkipala, ei mitään muuta käsittelyä (puretusta tms.).

Otettiin vuosia joenpohjassa maannut ja hyvin ruostunut kettinki ja kietaistiin se kuivaan kankaaseen. Komeus käärittiin pakettiin ja työnnettiin muovipussiin. Sekaan kaadettiin tavallista etikkaa puoli pulloa (ungefära). Pussi suljettiin ja laitettiin tekeytymään jonnekin, missä hajusta ei ole haittaa esim. parvekkeelle.

Tässä pussi aukaistuna oltuaan noin viikon muhimassa!

Heitin komeuden suoraan pesukoneeseen 60 asteeseen pesuaineen kanssa ja lopputulos on ihan huippu!

Ainakin omasta mielestäni! Noin ekaksi kokeiluksi! Joissakin kohdissa kangas oli melkein hiutunut puhki, liian raju cocktail varmaan...heh! Mutta reiät ovat vaan lisähaaste, kun ryhdyn jatkotyöstämään kangasta. Nyt se näyttää mehiläisparvelta tai Etelä-Amerikan mantereelta!!! Kuulette kyllä aiheesta lisää jos saan jotakin aikaiseksi!


5 kommenttia:

  1. Hieno tulos. Jossain käsityö lehdessä oli kauan sitten ohje kuinka valkoinen matto kuvioitiin ruosteisilla hevosen kengillä. Tuo sinun kokeilu on vastaavanlainen.

    VastaaPoista
  2. Ai hieno! Ei ole tullut kokeiltua (se hajuhaitta...)

    VastaaPoista