tiistai 16. lokakuuta 2012

Reaktiivivärjäystä

Tätä se viime viikonlopun homma oli: REAKTIIVIVÄRJÄYSKURSSI!!! Aivan uusi juttu minulle, mutta tietty hurahdin het`paikalla, hehheh!

Tein ämpärikaupalla kokeiluja...jokaisessa liemessä puisia pyykkipoikia testin vuoksi...

kattilat porisivat, minä värjäsin kirppikseltä löytämääni villasekoitelankaa( 70% villaa )...

viime postauksessa puhuin langan kerimisestä - siis vyyhditin kuitenkin! Väärin päin käytin vyyhdinpuita, eli kerästä kieputin takaisin vyyhdiksi - kunnei oo sitä toisenlaista vyyhtipuuta, sitä, jossa veivillä väännetään!

Yllätys yllätys: vyötteettömistä (yhdessä oli vyöte, muut näyttivät samanlaisilta) kirppislangoista yksi ei ollutkaan samaa satsia (tuossa edessä): se ei värjääntynyt kuin hiukkasen! Muista tuli vihreitä, muttei suinkaan sitä sävyä, jota yritin - kuulunee asiaan!!!

YRITIN sekoittaa heleähköä turkoosi-limeä...hehheh... juu...tulikin tosi tuikeeta vihreetä (kippo vas.) ja sitä sitten laimentelin ja sotkin joka paikkaa molempina päivinä...

Nämä kutomani poppanatabletit sain kälyltäni takaisin jatkokäyttöön...

niistä tuli tietenkin vihreitä!!! Kaksin kappalein, jatkotyöstäminen ei lopu tähän!

Nanson beige paita vaihtoi väriä - ainakin kerran...

Pyykkinarulla näytti tältä eilen, kun heitin pesukoneeseen yhden vihreän satsin. Sikäli oli helpointa tehdä melko samanvärisiä, että saattoi pestä ne yhtäaikaa koneessa (se loppukiinnitys).

Tämä lakanapala näyttää jo siltä, kuin oletinkin! Kankaaseen oli tehty taitteita ja ne olivat kangassuikaleella tiiviissä paketissa (muistaakseni...!!!)

Sillä vaikka tein koko ajan muistiinpanoja omatekoiseen vihkoon, niin jäi kuitenkin jotakin kirjaamatta! Aluksi mittasin hyvin tarkkaan ainesosien määrät: kankaan paino - suolan määrä - soodan määrä -värin määrä..........no, sitten iski "hyppysellinen tuota, ripaus tätä, nokare tota"- sekoiluvaihde päälle ja Sinisukan värjäykset ovatkin aivan näppituntumalla hoideltuja! (Ja omat kahveet oli tietenkin mukana!!!)

Mutta materiaalia ainakin riitti!!! Ja tein minä muutakin kuin vihreetä - mutta siitä sitten ensi kerralla!!!5 kommenttia:

 1. Mahtavia vihreän sävyjä ,olet saanut tehtyä.
  Mielenkiintoista, mielenkiintoista

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista hommaa ja kaunista vihreetä.

  VastaaPoista
 3. Koukuttavaa hommaa ja innostaa uusiin kokeiluihin ;)

  VastaaPoista
 4. Hienoja, hienoja. Mitäköhän sinä niistä teet? Se tabletti jäi odotuttamaan:)

  VastaaPoista
 5. Ompa niitä paljon! Reipasta toimintaa :)

  VastaaPoista