tiistai 14. elokuuta 2012

Naivistipläjäys

Kesäni PAKKO-osio on ehdottomasti Naivisti-näyttely Iittalassa! Tänä vuonna peräti kahdesti JEEEEE!!!! Sillä kerran lipun maksettuaan saa rajattomasti käydä ihailemassa taidetta, ihan mahtavaa!!

Näyttelyssä saa kuvata vain omaan käyttöön, niinpä lataan tähän teille kasan linkkejä, joista pääsette edes hiukan makuun mukaan! Kuvan tuoli  ko. näyttelystä, muttei mikään taideteos! Nautin suunnattomasti mm. Raija Nokkalan värikylläisistä teoksista, joissa myös kehykset on maalattu! Käykääpä tarkemmin katsomassa linkin kuvia!

Lastenkirjakuvittaja/kirjailija Petra Heikkilä on toinen EHDOTON nähtävä! Kuvassa hänen kirjojaan, googlaamalla löytää lisää! Tänä vuonna hurmaannuin "Iloinen rakki"- työhön, jossa söpöinen chihuahua(???)- koiratyttönen tanssii Marimekon iloisessa takissa!!!!! Valitettavasti en voi esitellä sitä julkisesti, mutta vielä ehditte Iittalaan katsomaan livenä!

Näytteillä on myös veistoksia, joista Eino Viikilä naurattaa yleensä eniten! Katsokaapa täältä hänen viimevuotinen työnsä, ehdoton suosikkini!!! Siis tuo Alexander Stubbin koira!!!!! Kuva ei siis ole minun ottamani, eikä edes Iittalasta.

Tänä vuonna ensikertalaisena oli mm. tekstiilitaiteilija Sanna Lappalainen. Hänen pikkutarkat applikaationsa näyttivät kaukaa aivan maalatuilta - aivan mahtavaa konetyöskentelyä!!! Olen vuosia sitten ostanut messuilta pari hänen patalappuaan - liekö kohta vakuutettavia???!!! Kaipa niidenkin arvo nousee :D

Voisin kasata tähän vielä vaikka kuinka monta linkkiä, mutta tyydynpä vain Marit Björnegraniin. Miten tunnelmallisia ja nautinnollisia saaristokuvia yms.! Ottaisin jokaisen hänen taulunsa, samoin Nokkalan... ja Heikkilän...hehheh! Toivottavasti pääsette paikan päälle itse nauttimaan! Ensi vuonna on jo Naivistien 25v. juhlavuosi.

3 kommenttia:

 1. Olen osallistunut Iittalan naivistiseen näyttelyihin sen perustamisesta asti. Minua on aina viehättänyt naivismi ja sen kuvien kertomukset. Minulla on monta suosikkia ja tänä vuonna nautin niistä monista. En ole enään kirjoittanut Iittalan näyttelyistä johtuen kuvakiellosta. Omaksi iloksi kuvasin minulle rakkaita taiteilijoiden töitä.

  VastaaPoista
 2. Naivismi on taidesuunta josta pidän kovasti.

  harmi ettei ole mahdollisuutta käydä tuolla näyttelyssä.

  Tuon vaaleanpunaisen tuolin mallisia tuolia oli lapsuuden kodissani, niitä sanottiin silloin kansahuollon tuoleiksi.

  VastaaPoista
 3. Naivistinäyttelyssä ehdoton suosikkini oli veistos "Rintaperilliset" ;tyrnäviä (Forssan nurkilta olevan isäni sanonta)naisia avonaisista kaula-aukkoista tursuavin rinnoin kasvoillaan tiukat ilmeet ja voin melkein korvissani kuulla:"Kyllä äiti oli luvannut MINULLA sen Arabian liemikulhon!"

  VastaaPoista