tiistai 7. elokuuta 2012

Korppuja ja kaalilootaa

Leivottiin. Laitettiin ruokaa. Neulottiinkin.

Korppupullataikina nousee ja uudet puikot odottavat langoitukseen pääsyä!

Raastoin kaalin ja kesäkurpitsan pehmenemään kattilaan. Jämäpalat oikealla varattiin rapujen ruuaksi - siis ei mitään hukkaan!

Teen kaalilootan aina ohraryyneistä terveellisyyden ja ekologisuuden takia. Lihaa lisään useinmiten, joskus porkkanaakin. Nesteeksi kasvislientä. Miten siitä taas tulikin niin hyvää... söin kolme annosta!!

Korpuista leivottiin tällaisia "sulottaria"!! Leveitä kuin vuokaleivät!

Takana korput valmiiksi siivutettuina menossa takaisin uunin jälkilämpöön kuivumaan. Edessä sämpylöitä, joissa höysteenä myös kesäkurpitsaa. Ja sukkatekele tietenkin menossa mukana...

Touhujen lomassa sukkaa, sudokuja, kahveeta...

Olen nykyään aina äidin apuna leipomassa ja ruuanlaitossa - muistin tukena, ohjaamassa puolihuolimattomasti, auttamassa kun äiti ei hoksaa... Joka kerta sama juttu: yritän olla kiroamatta sen mokoman altzheimerin, joka äitiä kiusaa.....

4 kommenttia:

 1. "herkkua on siinä monenlaista, ...kuiske kuuluu hyvältä nää maistaa..."

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kaalilaatikkoa minä tykkään ihan kamalasti, nam nam.....

  VastaaPoista
 3. Sämpyläsi(siis "sulottaresi")ovat Italiassa nimeltä CIAPATTA(lausu:dtsabatta, heh heh),mikä tarkoittaa TOHVELIA. Leivät tehdään hiukan ovaaleiksi,siis tohvelin mallisiksi.
  Saat muuten arjen askareet tuntumaan niin ihanan kotoisilta ja leppoisilta,että keväällä tein maa-artisokkakeittoakin,koska teit sitä blogissasi.Ja hyvää tuli :)

  VastaaPoista