perjantai 17. elokuuta 2012

Kotiin kannettua

Naivistireissu 2:lla poikkesin maalaiskirpputorilla Iittalan peräkylällä. Käynnin arvoinen paikka, vaikka "isoilta" teiltä onkin matkaa idyllisiä hiekkateitä useita kilometrejä. Olen käynyt siellä tekemässä edullisia löytöjä useana kesänä.

Tänä vuonna iskin silmäni tällaiseen korituoliin!


Ihan hyväkuntoinen...

...ja mukavan pystyasentoinen! Mulla on ennestään isän itselleen ostama 50-lukulainen korituoli, nykyään jo vähän makaavaa mallia :D Tässä pystyy vaikka käsitöitä tekemään. Verhoilua harrastava ystävätär löysi hyväkuntoisen Askon 40-luvun (?) nojatuolin edullisesti!

Kotiin kannoin myös tämän sota-ajan jälkimainingeissa tehdyn ryijykaunottaren! Kokoa 1 m x 1 m 20cm, noin. Kangaspuissa kudottu, välikuteena jotakin pula-ajan matskua, ehkä sillaa... Likainen on, mutta aion jokivedellä sen pestä vielä tänä kesänä.  Ihastuin tuohon kuviointiin...tulppaaneja??

Katsotaanpa saanko näillä väännettyä nauhaa... kyseessä nauhalaudat, jollaisilla olen kotiteollisuuskoulussa kutonut lautanauhaa vuosia sitten. Ostin, kun puoli-ilmaiseksi sain ja itse asiassa lauta- ja pirtanauhat ovat olleet mielessä jo pitkään. Nyt ootellaan inspiraatiota.................

Olin jo kauan haaveillut puisista mittatikuista! Nyt löytyi kaksin kappalein! Niistäkin vois kehitellä jotakin...
4 kommenttia:

 1. Hienot löydöt...tuo ryijy on oikea aarre!

  VastaaPoista
 2. Kelpo kamaa, minusta paras on taittomitta, koska sellaista on etsinyt!

  VastaaPoista
 3. Löytämäsi ryijy on kaunotar, samoin tuoli.

  VastaaPoista
 4. Ryijy on hieno ja hämmentävän modernikin ollakseen vanha.Värit ja kuviot on erityisen kauniit! Katselin juuri eräällä kirpputorilla ryijyjä,joita oli seinällä lähemmäs kymmenen.Olivat isompia,mutta huonokuntoisempia ,hinta satasen kahta puolta kaikilla ,eikä yhtäkään noin kaunista.

  VastaaPoista