perjantai 14. tammikuuta 2011

Kirjallista ilottelua!

Joulupukki toi inspiroivan kirjan! Olen aina pitänyt Kirsi Kunnaksen runoista, alkaen Tiitiäisen satupuusta, jonka sain pikkuisena hoksaavaiselta naapurintädiltä. Edelleenkin seuraan kaikkia värikkään runoilijan haastatteluja, olenpa opiskeluaikana saanut kuulla häntä livenäkin! Sittemmin työssäni lasten parissa käytin hänen runojaan jatkuvasti mitä erilaisimmissa tilanteissa. Tässä uudessa kirjassa on pääasiassa ulkomaisia runoja ja satuja, jotka Kunnas on suomentanut. Lisäksi kuvitus on aivan "villi"!!


Vai mitä sanotte tästä Anne Vaskon kuvasta?


Tai tästä Pia Westerholmin työstä?? Niin nautittavaa väri-ilottelua, että piristää aikuisenkin arkea! Kolmantena kuvittajana on Riikka Jäntti.


Tässä kirjassa teksti ja kuvitus tukevat sataprosenttisesti toisiaan, kuten hyvässä lastenkirjassa pitääkin. Voisin pitää maratonluennon ko. aiheesta, vuosien kokemuksella :D mutta jätän sen nyt tähän. Sen sijaan annan oman vinkkini siitä, miten yhdistän kirjallisuuden ja käsityön:
äänikirjat! Tässä tämänhetkinen saaliini kirjastosta. Sattuu olemaan jonkinlainen kaipuu lastenkirjoihin, kuten huomaatte!! Olen hullaantunut Jukka Parkkisen "Karhukirjeitä"-sarjaan: suosittelen, jos haluaa hulvatonta ajankulua! Myös "Suvi Kinoksen seitsemän enoa" kannattaa lukea/kuunnella, mainio juonen kulku! On sitä kyllä tullut kuunneltua myös oikeita "aikuisten" kirjoja: yhdet villasukat ristin Heleneksi taidemaalari Schjerfbeckin mukaan; kuuntelin nimittäin hänen elämäkertaansa ( kirj. Rakel Liehu)  niitä sukkia kutoessani!

1 kommentti:

  1. Karhukirjeitä (sinne ja tänne, eli monet versiot.) ovat meilläkin kuunneltuja äänikirjoja. Osa huumorista menee kakkosluokkalaiselta hilseen yli, mutta vanhempia naurattaa senkin edestä ;)

    VastaaPoista