tiistai 22. tammikuuta 2013

Orvokkeja ja sukkia, sukkia,sukkia...

Virkkasin ystävättärelle tumput kiitokseksi eräästä tärkeästä palveluksesta. Pirkanmaan Kotityön paksua Pirkka-lankaa on edelleen varastoissa, siinä on niin kauniit värit!

Kirjovirkkasin orvokin ja ompelin päälle tummemmalla sävyllä ääriviivoja.

Onnetonta tämä lähikuvaus (ja vielä vasemmalla kädellä...). Googlasin ristipisto-orvokkien malleja ja kopioin sieltä "suunnilleen"- mallin! Erilaiset orvokit eri tumpuissa.

Tässä minun "vakityötäni": sukkien kantapäitä ja kärkikavennuksia! Syy: äitini sairastaa Altzheimerin tautia, mutta tykkää lähes intohimoisesti kutoa sukkia! Onneksemme hän muistaa tuon tekemisen vielä hyvin ja siksi ylläpidän sitä taitoa avustamalla häntä. Aloitukset, kavennukset ja kantapäät ovat minun heiniäni ja toisinaan niitä kertyy iltapuhteiksi useita! Kuten kuvasta näkyy sukkia on tekeillä useita samaan aikaan. Olen ostanut sukkapuikkoja tusinat parit, jotta aina olisi yhdet vapaana uusien sukkien aloitukseen! Laitan aina useita sukkia alulle jos lähden jonnekin pitkähköksi ajaksi. Kutominen rentouttaa ja rauhoittaa äitiä; se on hänelle ikään kuin "turva", jos arkeen tulee jotakin muuta poikkeavaa (esim. vieraita). Viime vuonna kudoimme yhdessä varmaan 50 paria sukkia... Myymme ja lahjoitamme niitä, teemme myös tilauksesta, kuten tässä miesten kokoa 47...

nämä alemmat, mustat. Naisen sukka kokoa 40-42 päällä mallina alemman "suuruudesta"! Onneksi taas ilmestyy uusia värityksiä Novita-lankoihin, ettemme kyllästy!!! Äiti ilahtuu aina valtavasti uusista monivärisistä keristä! Tottakai hän kutoo mitä vaan, mutta on aina mukavaa ilahduttaa lisää! Tässä on syy, miksi minä en juurikaan kudo muita sukkia (esim. mitään erikoismalleja), saan ihan tarpeeksi vääntää näitä kantapäitä muutenkin! Hyvin pysyy kyllä muistissa, hehheh! Voisimme tietenkin kutoa myös tumppuja tms. mutta en viitsi sekoittaa äitiä uusilla hommilla, ja sitä paitsi sukkien menekki/tarve tuntuu olevan nyt huipussaan.  Aika aikaa kutakin, nyt on sukkien vuoro!

5 kommenttia:

 1. Tosi kauniit tumput, en ole koskaan nähnyt noin kauniita, väri, kuvio kaikki.

  Hyvä juttu tuo teidän yhteis neulomo.

  VastaaPoista
 2. Minusta ihana ja kaunis ajatus auttaa noin äitiäsi. Itse voisin myös tehdä vastaavaa palvelusta jollekin...

  VastaaPoista
 3. Hienot tumput! Ja tuo on kyllä tärkeä juttu mitä teet äitisi kanssa! T. Irmeli

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka ihanalla idealla olet ylläpitänyt äitisi virkeyttä. Sukkia ei koskaan ole liikaa. Noi orvokki tumput on suloiset .

  VastaaPoista
 5. Koso-tädin sivuilta bongasin sivusi, täytyy sanoa että on nätit kirjovirkatut lapaset, orvokit nätit ja muistuttaa niitä hyvin, eikä jokainen orvokki ole samanlainen luonnossakaan. Kiva sukkaprojekti sulla ja äidilläsi, hyvää terapiaa hänelle, pidä yllä vain.

  VastaaPoista