sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Lahjalistalta

Muistelen joulua vielä (ainakin) tämän jutun verran! Löysin kesällä Iittalan tehtaanmyymälästä veljentyttö vanhemmalle kauniin peltirasian! Olen ostanut hänelle aikanaan rippilahjaksi näitä samankuvioisia Klaus Haapaniemen kahvikuppeja, joten arvelin tämän rasiankin olevan mieleinen. Ja kyllähän neitokainen tykkäsi! Tämä on vielä kunnon kokoinenkin, sellainen leipälaatikoksi sopiva. Samaa lootaa oli myös mustavalkoisena.

Veljentyttö nuorempi sai virolaista keramiikkaa, taiteilijana Helina Tilk. Veljeni vaimo on keräillyt ko. taitelijan tuotantoa vuosia ja veljentyttö taas on vauvasta asti "kerännyt" pupuja, niinpä yhdistin kaksi mieliaihetta ja ostin nuo kaksi pienintä lautasta kirpputorilta. Perheen kotoa löytyi tuo isoin lautanen ihan samaa sarjaa!!! Neitonen opiskelee jo lukiossa, muttei kai pääse "pupumaineestaan" koskaan - ehkei haluakaan!!! Ja herttainen otushan tuo pitkäkorva onkin!

Kun se "surullisenkuuluisa" lakupekkapatalappu ei ihan vielä saanut pestiä veljenpojan opiskelukämpän keittiöstä, täytyi tädin ommella pari uutta korvikkeeksi! Vähän aneemiseen ja hillittyyn versioon löysin kangastussilla tehdyn kirjainpalan vanhoilta eskarityöajoilta (tein joululahjaksi oppilaille omalla nimikirjaimella koristellut hernepussit) ja osui ihan oikea kirjainkin vielä! Muistuttaa sekä saajaa että antajaa...:D

Toisessa versiossa soikin sitten jazz tai blues tai mikä lie swingi!!! Herkullista Tampellan tai Finlaysonin puuvillaa ikivanha tilkku. Väliin vähän vanulevyä ja siinä se. Pääsivät kuulemma heti tositoimiin!

Samaan syssyyn ompelin kolmannenkin version, joka oli odottanut loppusilausta iät ajat. Keskikohta tehty pujottelutekniikalla (liki ainoa minulta onnistuva tilkkutekniikka...). Jätin tämän lahjalaatikkoon odottamaan myöhempää tarvetta.

5 kommenttia:

 1. Tosi kivoja lahjoja. Tuo astiasto, on niiiin ihana. Kiitos kun poikkesit blogissani. Tervetuloa uudelleen:) Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo sininen rasia, eikä ole moittimista noissa astioissakaan patalapuista nyt puhumattakaan. Kaikki niin kauniita ja käytännöllisiä!

  VastaaPoista
 3. Hurmaava peltirasia ja samoin pupuastiat.

  VastaaPoista
 4. Ihanat nuo pupuastiat.
  Mainioita patalappuja olet ommellut, hyvän kokosiakin, ei heti pala sormet.

  VastaaPoista
 5. Mukavia lahjoja olet keksinyt! Pitäisi oikeasti aina pitkin vuotta keräillä joululahjoja. Nythän voiskin aloittaa ;D

  VastaaPoista