torstai 18. lokakuuta 2012

Reaktiivivärjäystä osa 2

Eihän ne mun värjäykset todellakaan rajoittuneet niihin vihreisiin! Punaistakin oli saatava:

Ja sainkin IHAN OIKEAA SÄVYÄ!!! Kokeilin kirppispitsiliinojenkin värjäystä, tämä yksilö oikealla oli kiedottu puupalikan ympärille ja siihen tuli hiukan vaaleitakin kohtia.

Tähän tipautin mustaa, kun kangas oli tiukkana käärönä!

Oikeanpuoleiseen tuli ihanat tummat reunat ja toisessa päässä näkyvät kunnolla kalalangan jäljet!

Tämä on se eka kokeilu, johon laskin oikeaoppisesti kaiken!!! Se onnistuikin eriomaisesti, paitsi että väri on todella tumma violetti (kuva siis taas valehtelee...). Nuo vaaleat kohdat syntyivät nektariininkivistä, jotka oli narutettu tiukasti solmuun kalalangalla.

Yksi vihreä jäi edellisestä postauksesta: kaverilta saatu lakanan pitsiosuus värjäytyi upeaksi oltuaan tiukassa puristuksessa parin puupalikan välissä!

Hamojakin tuli: tämä hauelta näyttävä paketti on tullut juuri väriliemestä ja huuhteluvalmis. Ok tähän asti...

Huuhdeltunakin vielä suht`ok, väriä vaan irtosi tosi vähän kylmähuuhtelussa...

joten siksi kait kaikki hienot kuviot liukenivat sitten keitinveteen (kangas pestään joko pesukoneessa tai kiehautetaan kattilassa lopuksi)..........p%%&&rh###.... no oppirahat on maksettava! Tämä on samaa pellavaa, kuin violetti iso kangas, joten ehkä yhdistelen niitä jotenkin ... tai sitten värjään tämän uudelleen!

Minulla oli todellakin paljon kokeilumateriaalia, pääasiassa kuitenkin kirppisostoksia. Mitään muuta "uutta" en kurssille ostanut kuin puisia pyykkipoikia!!! Juu ja jatkuu seuraavassa "numerossa"!!!


4 kommenttia:

  1. Aivan upeita värjäyksiä, nektariinikivet on suosikkini, samoin pitsi.

    VastaaPoista
  2. Upeita värejä ja aika kivoja kuviotakin, haastavan hauskaa.

    VastaaPoista
  3. Kiva katsella tuotoksia ja taas tekis itsekkin mieli alkaan värjäileen. On tuo kyllä mukavaa puuhaa, tulokset eivät aina ole ennalta arvattavissa:))

    VastaaPoista