lauantai 28. huhtikuuta 2012

Jäätelökausi avattu

....mansikka-suklaa-vaniljasekoituksella, vassåkuu:


heh, kunpa sitä pysyisikin tämän kesän tällaisissa jäätelösekoituksissa...:P turha toive! Minulle tuli kutoessa koko ajan mielleyhtymä jäätelöön...(alitajunnassa kai aina se herkku!!)



Tilasin Tapion kaupan kautta Tampereen messuille tätä schoeller&stahlin Fortissimaa, Mexiko cotton stretchiä kahta eri väriä. Tykkään hurjasti tämän koostumuksesta: villa 41%, puuvilla 39%, polyamidi 13%, polyester 7%. Ohutta kuin henkäys, mutta helppoa kutoa ja 100g kerästä jäi varmaan 1/3, vaikka minulla on isot jalat! Ihmettelin kyllä kutoessani, että mikä sai mut ostamaan noin ...hmph...omituista sekoitusta...siis väreissä!? En tykännyt yhtään kutoa punaisen ja rusehtavan yhdistelmää...valmiissa sukassa se ei enää näytä niin pahalta! Ainakin raaskin nyt pitää näitä, kun eivät ole liian "ihanat"!! Puikoilla on nyt jo samaa lankaa heleän vihreänä  kuin koivumetsä :D (Varmaan langoista tulee vielä kolmannetkin sukat: "makuna"mansikka-suklaajäätelöä koivumetsässä ;P)

Puutarhassa ei oikein vielä hehku samat värit:

 edessä varhaisperunamaata, takana maa-artisokkaa, joka on talvehtinut pellossa ja maan sulettua sitä voi sieltä kaivaa ruuaksi! Hehkuttivat jossakin puutarhaohjelmassa juuri maa-artisokan samettisuutta! Sitä se onkin!! Työlästä vaan kuoria...


6 kommenttia:

  1. Minäkin kasvatin toistakymmentä vuotta maa-artisokkaa. Asuin omakotitalossa silloin. Mielestäni hienoin alkukeitto on maa-artisokka keitto. Meillä kävi vieraita oikein kyselemässä siitä. Kasvoi noin metrin korkuiseksi ja kukki kauniisti. Jaoin sitä ihmisille jotka halusivat kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on monipuolinen kasvi, kukkiikin niin kauniisti,tämä auringonkukan sukulainen :D

      Poista
  2. Kivan väriset sukat :) Tuli ihan mansikka jäätelö heti mieleen! http://sydammellakasityot.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Ihan tulee vesi kielelle noita sukkia katsellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvassa väri ei ole ihan niin "suklainen" kuin luonnossa :), mutta parempi kuitenkin kuin kudottaessa, jolloin se näytti likaiselta!

      Poista