maanantai 26. maaliskuuta 2012

Kummallisia kasseja osa 3.


Vaihteeksi ommeltu kassi! Kaikkihan ovat nähneet kahvipussikasseja, tässä esittelyssä teepussikassi! Ja nimenomaan VIHREÄN teen!! Ommeltu irtoteepaketeista (Nordqvistin China Green ja Nippon Green), joiden materiaali on suht`samanlaista kuin kahvipusseissakin, mutta ohuempaa.


Ryhdyin n. vuosi sitten katsomaan teepakettia "sillä silmällä" ja poimin pussi ykkösen talteen. Sitten eteeni ilmestyi pussi kakkonen jne. Juon itse jonkin verran juuri näitä vihreitä teelaatuja, mutta varsinainen "vihreäteehirmu" on 80v. isäni!! Ilmeisesti Suomen oloissa aika harvinaista, että tuon ikäinen MIES, muuten melko vanhoillinen ja kaikkiruokainen vaari innostui vihreän teen terveysvaikutuksista parisen vuotta sitten ja hyödynnän tätä "suuntausta"! Onneksi minä hommaan hänelle teen, joten tyhjennän sen heti purkkiin ja vien pussin talteen!!

Muutama viikko sitten sain inspiraation ja kävin hommiin. Ompelin ensimmäisen avatun pussin reunoistaan ja keskisaumoistaan kiinni tukevahkoon kankaaseen; seuraavan pussin hiukan edellisen päälle jne. En siis ollenkaan yrittänytkään sitä kahvipussitekniikkaa, jossa pussit ommellaan vain toisiinsa kiinni. - Tämä kassi on iso! Se nieli 12 pussia, joista osan oli äitini ehtinyt leikata pienemmäksi. Laitoin näitä puolikkaita pusseja poikittain kassin sivuun. Hyvin upposivat! Vuoriksi valitsin kirkkaan, ohuehkon markiisin antamaan ryhtiä ja sangat ovat pussin pohjakangasta. Koska en pessyt pusseja lainkaan, leijuu kassista vieno vihreän teen ja mausteiden tuoksu edelleen :D

Päähänpistosta lähetin kuvia kassista teefirma-Nordqvistille kysyäkseni ovatko mokomaa nähneet (kukas kissan hännän nostaa... :P) Yllättäen halusivat osoitteeni, jotta voisivat kivasta "mainoskikasta" lahjoa minua "pienellä paketilla teetä" (kuten viestissä luki)....


Näin PIENI paketti teetä pyydettiin sitten noutamaan postista, ei ollut mahtunut postilaatikkoon...:D Olen niin otettu tällaisesta huomiosta! Samalla havaitsin, etteivät paketit olekaan enää samaa kiiltävää vihreää kuin kassissani! Haa, uusi keräilykohde!!!

5 kommenttia:

 1. No nyt varmaan kannattaa kutsua kaikki ystävät teelle! Hienon kassin olet kyllä tehnyt - ja vielä tuoksukassi! Tuoksupussejahan kyllä tehdään, mutta että tuoksukasseja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos vinkistä! Nyt kaikki ystävät varmaan odottavatkin kutsua jo :D (kaikki muut paitsi kahvinjuojat!!)

   Poista
 2. Oi oi oi, mitkä värit. Pitää ruveta tosiaan viipýmään kahvi- ja teehyllyillä hieman pidempään, jos vaikka...
  Onko sinulla tuossa päällä siis joku muovi? Kristallimuovi? vai vain pussit kankaassa kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitikin laittamani tekstiin että ei mitään muoveja, vaan pelkät pussit niinkuin kahvikasseissakin!!

   Poista