torstai 14. elokuuta 2014

Oikeaan aikaan oikeassa paikassa

Kotitiellä (meillä ei ole katuja) tehdään vesiputkiremppaa. Viime tipassa; vain yhden kerran rempan aikana on vanha putki haljennut ja vesikatko on lähennellyt 8 tuntia... Vaan asiaan! Iltalenkillä Potin kanssa huomasin kiinnostavan puulaatikon tien poskessa. Siinä oli joitakin putkenosia.

Seuraavana päivänä osuin ulos juuri kun työmaan pomo peruutti autoaan. Syöksyin puheille:"Mitä te teette tuolla puulaatikolla???" "Haluatteko sen?" pomo kysyi (huom! teitittely, vaikken taatusti ollut häntä vanhempi!!!). "Haluan!!!!!!!!!!!!"

Tadaa!!!!! Tässäpä se aarre lojuu pihassamme!!!!!!! Valmiina kartuttamaan kasvulaatikkojen sarjaani!!! Ji-hhuuu! Pikkuisen tyytyväinen! Lootalla ei kauheasti ole syvyyttä, mutta kyllä siinä salaatit sun muut pienijuuriset menestyvät!

Ja katsokaapa näitä kulmarautoja! Huomattavasti vankempaa tekoa kuin oma lootatekeleeni viime vuodelta...

vaan kyllä siinä hyvin pärjäilevät kesäkurpitsat, herneet ja tillit, vanhoista laiturinlaudoista kootussa lootassa! Oikealla muuten vanhempieni pihaan yllättäen ilmestyneen takiaisen jälkeläinen. Mahtavan kokoinen kasvi,  ilmeisesti ns. muinaistulokas, sillä kukaan meistä sitä ei ole istuttanut/kylvänyt.

2 kommenttia: