keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Barcelonan tuliaiset

Yritin kovasti otta selvää aidoista katalonialaisista käsitöistä ennen matkaa, muttei tietoa tuntunut löytyvän mistään. Paikallisissa kaupoissakin oli vain Barca-jalkapallojoukkueen matskua, Gaudin innoittamaa tavaraa läjäpäin ja I love B.- kasseja. Ikuisena peltilootafanina sorruin tähän Sagrada Familia-kirkon torneja esittävään keksirasiaan. Suomalaisiin kekseihin tottuneena sisältö ei hurmannut, mutta lootahan se oli pääasia!

Toisen peltilaatikon bongasin pikkukaupungin sekatavarakaupasta - keksejä täynnä sekin! Kuvitus päällä esittää katalonialaista maaseutuelämää joskus muinoin.

Kummipojalle toin tämän tuikean härän, joka olikin ainoa siitä lajista muistuttanut esine reissussa. Onkohan härkätaistelu enemmän Madridin seudun asia vai millä alueella... Tämän sisältämä suklaa oli... hmh no, ei vetänyt vertoja fazerilaisille, heh!

Jättimäinen El Corte Ingles-tavaratalo imaisi meidät kadulta 9-kerroksiseen mammonaansa. Kuin ihmeen kaupalla osuin käsityötarvikeosastolle! Sorruin batiikkipvl-lankaan...kirjontalankoja olisi pitänyt älytä ostaa enemmän 60 centin hintaan... Nuo koristesakset...

...hurmasivat viehkeydellään vaikka tuskin ovat espanjalaiset!

Bambuisia "lyhytkasvuisia" sukkapuikkoja saa tietysti meiltäkin, mutta ... tulihan nyt ostettua!

Osasto itsessään näytti ihan samanlaiselta kuin muuallakin maailmassa!

Pikkukaupungin "lyhyttavaraliikkeestä" löysin lähtöpäivän aamuna lisää "pakollisia" matkamuistoja! Vasen lankaa soijaa, muut mikrokuitua. Euron kerä ja katalonialaistuotteita!

Matkakäsityö nro 3. oli virkkaus. Pirtin Kehräämön ohutta kampalankaa, suorakaidehuiviksi yksinkertaisella mallilla muotoutumassa.

Lopuksi esittelen aseeni taistelussa Barcelonan taskuvarkaita vastaan :D Korjasin isoista miesten paidoista matkavaatteet meille molemmille siten, että ompelin vetoketjulliset povitaskut sisäpuolelle samaan kohtaan kuin taskut olivat etupuolella. Lisäksi paidat olivat niin reilut, että pään ja olan yli heitetyt käsilaukut piiloutuivat hyvin paidan sisään. Meillä oli tietenkin onnea, kun mitään ikävää ei tapahtunut. Muutama päivä ennen reissuamme Foxilla esitetty taskuvarasohjelma vaan inspiroi suojautumaan ehkä liioitellusti :D

Näihin kuviin ja tunnelmiin päättynee jatkokertomukseni minua niin kovin innoittaneesta matkakohteesta! Grazias niille, jotka jaksoivat kulkea mukana :D Jatkamme muilla aiheilla (onneksi!) seuraavassa lähetyksessä!

4 kommenttia:

 1. Blogin ilme on ihanan pirteä!

  Oot tehnyt tosi makeita löytöjä. Kiva, että joitain kiinnostaa ihan oikeasti tutustua matkustamansa maan kulttuuriin eikä pelkästään mäkkäreihin ja hotellin yökerhoihin.

  Barcelona on inspiroiva kaupunki.

  VastaaPoista
 2. Upeita rasioita. Olipa siellä edullisia lankoja.

  VastaaPoista
 3. Juuri oikeanlaisia matkamuistoja!!! Kuka kaipaa kirjahyllynsä reunalle flamencontanssijanukkea ,joka saattaa olla tehty Kiinassa!

  VastaaPoista