torstai 6. syyskuuta 2012

Syksystä inspiroituneena

Inspiroiduin väkästämään itselleni uutta näin syksyn saapuessa. Tarvikkeet olivat kotona valmiina, kunhan vaan pisti koneen käyntiin - sen sisäisen koneen...

Kääntökassi nro 3 ja eka itselle. Tein hieman haastellisemman kuin edelliset...

ja kirjailin toiseen puoliskoon lehtevän köynnöksen. Mallia otettu Karin Holmbergin "Koristele kirjomalla"-kirjasta, jonka "sallin" itselleni sillä Schjerfbeck- matkalla!

Toisella puolella kassi on hedelmäistä kangasta. Molemmat kankaat vanhaa verhoa sieltä "vakimarketketjustani" eli kirppikseltä!

Tunikavarastokin kasvaa... Marimekon "iloisen takin" tyyppinen hihaton  ja lyhyt liivitunika syntyi ihanan ohuesta Finlaysonin 80-luvun pöytäliinasta.

Mulla on varastossa kasa marinappeja, nehän sopivat tähän oikein sopivasti. Ja taskut tietenkin.

Kuvioina oli siellä täällä kuusimetsää...

joka "kaadettuna" näyttää joltakin muultakin, hehheh! Mainioita yksityiskohtia!

Tässä Hesan ostokset! En penniä(senttiä) kuluttanut Ateneumin kirjakauppaan, vaan säästin roponi Suomalaiseen kirjakauppaan. Ylinnä se kirjontakirja, josta alussa mainitsin, normaalihintaisena ostettu. Alarivin Printti&Pisto on mieluisa löytö ko. kirjakaupan outlet-myymälästä, vain 10 euroa!!! Ja toisena herätteenä guassivärit, joita kokeilen muunneltuihin kirjatekeleisiini.

Pisteenä i:n päälle ompelin myös pitkät housut. Ne poikkeuksellisesti "pitkästä tavarasta" eli ihan oikeasta kaupasta ostetusta kankaasta!!!

Tosin sekin kangas oli sekundapala... olisihan tuo valmis reikä ollut hieno yksityiskohta uusissa pöksyissä, mutta jätin sen kuitenkin hyödyntämättä! Sain juuri ja juuri sovittelemalla (kaavana vanhat trikoot) palan riittämään ja housut ommeltua. Ohutta farkkutyyppistä materiaalia, mutteivät kuitenkaan oikeaoppiset farkut!

Nyt täti on sitten valmiina alkavan syksyn haasteisiin, juuh!

5 kommenttia:

 1. Upea kassi, tykkään tuosta kirjailusta erityisesti.
  Vanhat verhot on hyvää materiaalia, ja juuri kirppiksiltä niitä löytää, halvalla:9

  VastaaPoista
 2. "Kateellisena" täällä ihastelen aikaansaannoksiasi...:)
  Kassi on kaunis ja tunikka ...huokaus...osaisimpa minäkin..:)

  VastaaPoista
 3. Kaunistya olet ommellut! Pitäis kanssa tehdä jotain, mutta saa nyt vielä odottaa kunhan nuo kaikki ulkotyöt on ensin tehtynä ja niitähän vielä riittää.
  tuo kassi on kaunis!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana kirjailu tuossa kassissa! Värit juuri passelit :raikkaat ja kesäiset.Kuusi-nuolien hyödyntäminen ole hauska idea.Voithan hyödyntää housukankaan reiän johonkin alikeompeluna toteutettuun kassiin ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana kääntökassi, hyvin käy tuo kirjailu siihen.

  VastaaPoista