lauantai 1. syyskuuta 2012

Schjerfbeckiä ja hitunen muutakin

Täällä tuli käytyä tässä taannoin. Kunnan kulttuuritoimi järjesti matkan Helene Schjerfbeckin näyttelyyn ja tietenkin änkesin mukaan! Edullisempaa matkaa Hesaan saa hakea, varsinkin kun samaan hintaan tuli näyttelyn luentokin. Ja likimain ovelta ovelle kuljetus, kun ystävätär haki minut omasta pihasta :D

Näyttelyssä ei tietenkään saanut kuvata, vaan minäpä kuvasin kotona vanhoja kalenterikuvia, hihhih- muistuttaakseni teille joitain taiteilijan töistä. Olen kuunnellut äänikirjana Rakel Liehun teoksen taiteilijattaresta ja ollut muutenkin pienen ikäni kiinnostunut Schjerfbeckin tauluista. Ateneumissa on vielä reilun kk:n ajan tämä laaja katsaus hänen tuotantoaan esillä. Ällistyttävimpiä ovat nuoren Helenen työt mm. lyijykynäpiirrokset. Minulle uutta olivat hänen tekstiililuonnoksensa.

Nämä molemmat olivat Ateneumissakin esillä: Perhekoru ja Halkopoika.

Samaten nämä työt saattoi nähdä luonnossa. Tunnetuimmat työt ovat tietenkin Toipilas ja Tanssikengät, niistä en laittanut tähän kuvia.


Atskin pysyväisnäyttelyn puolelle emme nyt "ehtineet"... oli kiire Stockan lehtiosastolle, hehheh (maalaistädit kaupungissa...) ja Suomalaiseen kirjakauppaan! Moitimme ja nauroimme kyllä itsellemme ihan riittävästi näistä hullutuksistamme, mutta jotakin hyötyäkin on yritettävä ottaa matkasta irti, heh! Teinkin pari kivaa löytöä kirjakaupan outletista (mikä hirviösana...), niistä ehkä ensi kerralla
6 kommenttia:

 1. Hänen taulujensa hintakin kohonnut jo aika kovaksi. Kauniita tauluja hänellä onkin.

  VastaaPoista
 2. Minäkin lähden samaiseen näyttelyyn vielä.

  VastaaPoista
 3. Schjerfbeckin taulut ovat UPEITA hän on kyllä maamme parhaita nais taiteilijoita.

  Pittäähän mei maalaisten ain välil käyvä pääkaupuntis:)

  VastaaPoista
 4. Ateneumin omassa kirjakaupassakin saa pitää kukkarostaan kiinni.

  VastaaPoista
 5. Schjerfbeckin omakuvat on minusta myös kiinnostavia,kun ne pelkistyvät pelkistymistään taiteilijan ikääntyessä.Tykkään myös herkistä kukkamaalauksista.

  VastaaPoista