torstai 7. heinäkuuta 2011

Vaihteeksi käsityöaiheista!


On niin outo kesäsää että päätin vaatettaa omenapuun :D vanhan ja raihnaisen! Tämän todellakin persoonallisen ( :P ) aloituksen jälkeen asiaan: vihdoin jotakin valmista käsityörintamalla! Virkkasin aivan perusperuskolmiohuivin PuroBatikista, kun kaipasin pehmeää huivia kesäksi. Väri ei ole suosikkejani, mutta en ostanut uutta lankaa, kun en ollut varma pidänkö huivia ollenkaan.Parasta tässä ovat hapsut, jotka virkkasin joka kerroksen alussa suoraan huiviin. 38 kjs ja sitten piilosilmukalla kiinni ekaan kjs:aan. Sen jälkeen uutta kerrosta eteenpäin. Otin mallia jostakin vanhasta ohjeesta, jossa huivi oli virkattu yläreunasta alkaen ja lisätty nuo hapsut. Kokeilin kuitenkin aloittaa alareunasta ja sain hapsut ihan hyvin juoneen mukaan näinkin. En tykkää perinteisistä hapsuista huiveissa.
Tarkoituksenani ON etten osta uusia lankoja.... nii-i...minkäs sille voit kun sut työnnetään sisään villakehräämön tehtaanmyymälään, joka puolella tuoksuu villa, villa, villa..... värjättyjä hahtuvaisia, huovutusvillaa, karstalankaa.....alekoreja eteinen pullollaan....tänne asti kun on tultu, niin ei voi tyhjin käsin poiskaan lähteä, ei, ei........ Näin kävi Hiirolassa Pirtin Kehräämöllä eräällekin sinisukkaiselle.... Tässä on n. 30 euron satsi! Hahtuvakiekot tumppuihin, keskellä paksuhkoa karstalankaa kassiin, alhaalla ohutta lohenpunaista huiviin, vasemmalla huovutusvillaa johonkin (ajattelin helmiin...)ja keskellä vaaleahko pussillinen tuikitarpeellista tontunpartavillaa juuri siihen tarkoitukseen :DTämän käsinkehrätyn päistäreisen "linnunpesä"pellavan ostin ystävän naapurilta, vanhalta kutojalta, joka halusi eroon lankavarastoistaan. Surinaa alkoi heti kuulua päälaella...aivoriihi, ei ampiaisparvi! Mitä ihanaa tuosta virkkaisi jouluksi, pääsiäiseksi, jokapäiväksi... tai sitten kangaspuissa...Loppuun vielä "my one and only"....ihanaakin ihanampi silkkiunikko, ainut yksilö, joka jaksoi ilahduttaa omassa kukkapenkissäni tänä kesänä! Toivottavasti ensi vuonna runsaammin!

4 kommenttia:

 1. Herkkulankoja. Itselle kävi vähän samansuuntaista hiljattain. Ostin lankoja, vaikka edellisiäkään en ole vielä työstänyt.Tontunparrat ovatkin varmaan aikas hauskoja:)

  VastaaPoista
 2. Hienoja lankoja ja minulle tuttuja. Tykkään kovin noista Pirtin kehräämön langoista.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on puu saanut kauniin viitan ylleen....

  Unikonsiemeniä luvassa Hämeenlinnasta vuosikymmenten takaa....

  Kesää on,kesää...

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille! Ja kiitos etukäteen unikonsiemenistä :D Odotan innolla, onnistunko kasvattamaan niitä!

  VastaaPoista