torstai 26. kesäkuuta 2014

Back to Barcelona...

Syksyllä, palattuani Barcelonan matkalta, oli s-postissa kokeilevan käsityökurssin ohjelma. Ekana työnä piti suunnitella ja valmistaa ryijy ja kuvakudos. Ryijy "lensi" suunnitelmasta toteutukseen alta aikayksikön - idea oli muhinut jo ennen tehtävän saamistakin. Siitä myöhemmin. Sen verran kerron, että Barcelona ja etenkin Välimeri innoittivat suuresti...


Kuvakudos antoi odottaa itseään syksyn loppupuolelle, pimeimpään kauteen. Valitsin muutenkin "loistavat" edellytykset tekemiselle: pellavalankaa, pellavaloimen, n. 22x40 cm kehyksen (vanhan kanavatyön kehys) ja aiheeksi Gaudin inspiroiman mosaiikkikuvion. JA HUHHUH!

Niskat kyyryssä, nenä työssä kiinni, silmät sekaisin - rakennuslampun valossa pujottelin vuoden vaihteessa SUURItöisen kuvakudokseni valmiiksi. Pelkäsin loimen katkeamista, olinhan innoissani laittanut kertaamatonta pellavaa, hah loimeksi! Onni oli myötä, eikä käynyt kuinkaan!

Jäätelötikulla poimin viriön ja kudoin sormioilla ja neuloilla. Värejä oli toisinaan yhtäaikaa yli kymmenenkin. Kudoin nurja puoli päällä. Alla oli vapaalla kädellä piirtämäni malli antamassa osviittaa.

Alkuun ja loppuun virkkasin poikittain pellavasta ketjun, joka tukee työtä ennen solmuja.

TÄTTÄDÄDÄÄ! Juhlahetki! Työ saatu valmiiksi, muttei vielä irrotettu kudontakehyksestään.

Ja nyt viimeisteltynä! Barcelonaan mennään jälleen muistoissa: Sagrada Familia-katedraalin tornejahan siinä! Gaudimaisesti "mosaiikkisina", toisin kuin alkuperäisessä. Kiinnitin työn (kirppis-)tyynyliinaan, jossa luki IKEA ja 100% silk. Tosi paha laatu ommella, mutta jotakuinkin tornit siihen suoraan sain! Harmaansinisellä puuvillalangalla varsipistoin kursin vielä lisäkehykset torneille. Siis tyyny, eikä seinävaate tällä kertaa. Tuleehan sitä ihasteltua noinkin, sohvan selustalla!

5 kommenttia:

 1. Jukupliut, olen yrittänyt selailla kuvakudosoppaita, mutta en ole uskaltanut aloittaa. Tässäpä esimerkkiä poikineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan, Jokke! Aloittaa kannattaa ehkä kuitenkin hieman paksummalla ja kestävämmällä materiaalilla :D, vaikkei mulla katkeillutkaan, niin tää ei ollut mun eka kuvakudos.

   Poista
 2. Upeat kuvakudokset ja mahtavat värit.

  VastaaPoista
 3. Voi luoja miten kaunis työ,aivan huippu:)))))

  VastaaPoista
 4. Sait vangittua Gaudin olemuksen ja värien mestari olet ollut aina!

  VastaaPoista