lauantai 17. joulukuuta 2011

Melkein kuin Strömsössä, Kotossa....

Taannoisten joulumessujen ja käsityökiireiden jälkeen on ollut aikaa kokeilla varsinaisia askarteluksi kutsuttuja tekemisiä, vaikka minusta kaikki käsin tehtävät jutut ovat käsitöitä, kädentöitä... Lisäksi "askartelu"-sana herättää joissakin negatiivisia tuntemuksia ja jotkut lisäävät sanan eteen kirjaimen "P", mikä taas saa minut lähes raivon partaalle... Kun AINA on askarreltu ja AINA on tehty kädentöitä, niin pieni KUNNIOITUS aiheeseen olisi paikallaan :D ....menipä taas saarnan puolelle, mutta menköön!


Innostuin kokeilemaan kolmiulotteisia paperitähtiä, joita Strömsöössä tehtiin ja parissa blogissakin on esitelty.
Ja kuten useinmiten minulle käy...


homma jää päälle...! Keskimmäinen tummahko punainen on tapettia, vähän liian jäykkää sellaista, ei parasta matskua... Vasemmalla Postin ilmaislehdestä sivua, joka puolestaan käyttäytyi hienosti! Oikealla Marimekon mainoslehdestä taitellusta tuli hyvä, samoin vanhan kirjan sivuista (alhaalla).


Luultavasti näitä roikkuu pian sitten ympäri taloa....


Sitten tapahtui "sortuminen".... En pystynyt vastustamaan Fiskarsin kuvioleikkuria, jolla Anu Harkki tekaisi kauniita sydänkoristeita perjantain Koto-osiossa. Osun harvoin Tiimariin, sillä en tarvitse siellä myytäviä "valmiita" askartelutarvikkeita juuri koskaan. Nyt poikkesin...kohtalokkain seurauksin :D Olkoon tämä joululahja minulle itselleni, jookos??? Yleisimmin käyttämäni materiaalit näkyvätkin siinä sivussa: kirjan sivut ja liima! Ai juu viikkolehdet unohtu... ja tapetit...!!


Pakko vielä esitellä toinen lahja itselleni: Pentikin iso kahvikuppi kirppiksen "ota tästä"-laatikosta!!!!!!!!!!! Virheetön ja pesun jälkeen täysin käyttökelpoinen!! Teema-muki mallaa kupin kokoa - iso on!!

6 kommenttia:

 1. Nuo tekemäsi paperitähdet ovat aivan ihanat. Jostain osui minunkin kohdalle, mutta niitä en ole ehtinyt vielä tekemään, mutta mieli tekisi. Onkohan tapetti liian paksua tuohon hommaan? Että miten liimaukset pysyy?
  Tuo askartelun ja yleensäkin kätten töitten arvostus on juurikin noin niinkuin kirjoitit. On ihmisiä, jotka sitä arvostavat ja tietävät sen ajan ja tekemiseen menevän ajan, mutta sitten toinen ryhmä on näitä "no, tommosenhan nyt pystyy tekemään jokainen", jolloin minulla alkaa hermot kiristyä. No, joo ;)
  Kahvikuppisi ovat myös kauniit. Minä otin viimeksi yhdeltä kirpparilta "saa ottaa" laatikosta ihana vanhan yöpaidan, joka lienee kuulunut jollekin mummolle, nimikin kirjailtu yöpaitaan, mutta juuri sellainen 'vanhan mummon yöpaita' ja se on niin paras!

  VastaaPoista
 2. No, nyt huomasinkin, kun tarkemmin katsoin tähtösiäsi, että sinullakin on tapettia käytetty osassa. Oliko se hankala?

  VastaaPoista
 3. Hei KahviKaneli, tapettini oli liian paksua, hieman vahapintaista, siksi siitä ei tullut mielestäni siistiä. Kannattaa koettaa paperitapetista! Kiitos muutenkin kommentistasi :)

  VastaaPoista
 4. Se p askartelun edessä ärsyttää myös.
  Askartelu on hyvä samoin kuin taide ja käsityö. Kaikki on sitä samaa, ajatuksen ja käden yhteistyötä, jota tuo ylimääräinen p halveeraa.

  VastaaPoista
 5. Jopas oli hyvä OtaTästä laatikon saalis.
  Sä voit tehdä sitt pääsiäiseksi keltaisia tähtiä, eli nyt jemmaan kaikki pääsiäisväriset paperit.
  Mä en oikein osaa askarrella niin arvostan kaikkia ihmeellisiä juttuja mitä nykyään tehdään. Ideoita on ihan hurjasti. Mutta paljon on ns. puolivalmista materiaali mitä liimaamalla tms. tulos on ns. itsetehty, niitä mä en oikein . . . ne kun ei usein edes erotu kaupasta ostetusta vastaavasta tuotteesta.
  Ja se P-alku ärsyttää muakin, sen käyttäjä ei niinku arvostais omaakaan työtään.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kristiina! Ideasi pääsiäistähdistä pääsee talteen!! Olen täysin samaa mieltä noista puolivalmiista askarteluista ja ennen kaikkea niistä materiaaleista! Eipä siinä ihmisen omalle luovuudelle juurikaan jää tilaa! Vähän niin kuin opettaja paikkaisi lapsen työn juuri pilkulleen mallin näköiseksi...mitä kyllä tapahtuu edelleenkin...

  VastaaPoista