perjantai 31. joulukuuta 2010

Löytöretkeilyä

Kirppiksiä kiertelen aina kun kohdalle osuu  ja yleensä laitan osumaan :D eli lähden vartavasten katsomaan, mitä kivoja löytöjä siellä olisi. Itse asiassa ostan nykyään melkein kaiken kirpputoreilta, paitsi alusvaatteet ja sukat. Vuosi sitten ystävä tuumasi yhteisellä ostosreissulla ennen joulua, että mitähän noista joululiinoista keksisi, kun niitä myydään kaikkialla...

Ideariiheni alkoi säksättää ja hoksasin kokeilla niistä pannulappuja punontatekniikalla. Tässä kuvassa yllä parin päivän takainen saalis naapurikaupungista (yhteensä 2-4 euroa iso satsi!). Osa on niin antiikkisia ja silmiähiveleviä, etten raaski niitä jatkojalostaa.

Vanhoista liinoista (omista, saaduista ja ostetuista) kirjavimmat päätyivät tänä jouluna lahjoiksi. Tämä tekele jäi itselle iloksi!  Laiskana ompelijana käännän yksivärisen taustakappaleen reunat kehystämään "paraatipuolta", ettei tarvitse tuhertaa vinonauhojen kanssa! Väliin tungen vanhaa, pehmeää (kirppis)pyyheliinaa ja palan ohutta vanua.

Tämänviikkoisella löytöretkellä naapurikaupungin kirppareilla kallistuin myös toisen intohimoni suuntaan. Puu materiaalina on minulle yhtä tärkeä kuin luonnonmateriaalit langoissa ja kankaissa. Rukinlapoja olen kerännyt muutaman vuoden, tämä yksilö irtosi 50 sentillä! Taiteilijan väripalettia muistuttavat läpyskät myytiin lasinalustoina eurolla. Niistä tulee vielä jotakin, kenties kuvioin ne. Ja puuhelmiä kerään aina!

Huomenna on kiinnostavaa laskea saldo tämänvuotisista kädentöistä! Ekaa kertaa olen pitänyt kirjaa jokaikisestä sukkaparista ym. töistäni, palataan siihen ensi vuonna :D


ONNELLISTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE!1 kommentti:

  1. VIELÄ LAISKEMPANA teen patalaput pussiksi ommellen ,jolloin lenkkikin on jo sauman välissä valmiina.ommeltavaksi jää vain kääntöaukko :)

    VastaaPoista