sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen on tänä vuonna...

...naapurintädin omatekoista mämmiä! Aivan superfoodia :D

...uusi (vanha) pääsiäisliina! Löydetty Tampereen Fidasta, jonka Outi Pyy oli somistanut ihan uuteen uskoon - erittäin visuaalista, harmonista ja ........mielettömän kallista...


...haikeutta: nämä tekemäni pupuveljekset lähtivät maailmalle...sniiff...ilahduttamaan 1- ja 2-vuotiaita veljeksiä! Hyvästi veikot! Mukavaa elämää!

...suunnitelmia! Uimakauden aloittamisesta siis!!! Sinne vaan, avantoon tekee jo mieli! En ole tänä talvena uinut joessa - vielä! Syksyllä oli vesi niin matalalla, ettei houkutellut jatkaa uimista. Nyt näyttää paremmalta. Ja kunhan lumet sulavat, niin laituritkin veteen peittyvät!

...käsitöiden "ulkoistamisen" aloittelua! Laiturilla paisteessa virkkasin kurssiläksyä, kännykkäpussia.

...pyöräilykaudenkin aloittelua :D Haa, huomaatteko??? Kannoin kuntopyörän parvekkeelle - miksen ole sitä ennen viitsinyt tehdä??? Kaksi kärpästä yhdellä polkaisulla :D

...lankalauantaista (-sunnuntaista, -maanantaista jne.) nauttimista! Muistanette cottonella-lankojen kaipuuni? Männäviikolla niitä hyppäsi koriini Hämeenlinnan kirpputorilta - wau! Pian jatkan taas sitä cottis-peitteeseen tähtäävää projektia...


...ideoiden poimimistakin! Kirjastossa eteen ponnahti uutuus: Hilpi Koiviston ja Tuomas Tiitisen Lanka-kirja! Mmmmh, mielenkiintoista!

Ihan nautinnollista pääsiäistä siis vietetty tähän mennessä! Ja kyllä siihen on kuulunut myös hiukan (?!!!) karkkia, narsisseja, lammasta, elokuvia, päivänokosia, sukulaisia... perinteitä siis!


Mukavaa Pääsiäisen jatkoa vaan teillekin!



sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Maaliskuisia terveisiä!

Ohops, tulikin parin viikon blogitauko - ihan vahingossa tosin, ei ollenkaan tarkoituksella. Mutta ehkä teki hyvää haudutella aatoksiaan...

Olen tauon aikana löytänyt taas upeita täkänöitä kirpputoreilta! Nyt niitä vielä saa halvalla. Kuvan hehkeä kaunotar irtosi kympillä Pelastusarmeijan torilta Tampereelta.

Harvinainen väri tämä kelta-valkoinen, ainakin minun kohteissani. Samaa sanoivat myyjät.

Tämä Saniaiseksi nimetty täkänä puolestaan tarrautui minuun Valkeakoskella...

Ihana kuvio! Valokuvat kuitenkin näköjään vähän mitä sattuu...valitan...

Olen siis seikkaillut kirppiksillä aina kun olen sellaisen lähelle osunut! Muista löydöistä sitten toiste!

Tampereella käydessäni ruokin itseni Vohvelikahvilassa savulohivohvelilla! Olihan ihanuus koko kahvila! Pikkuruinen söpöinen puoti! Ja ne herkut...!!! Varmasti menen toistekin ko. kahvilaan, ehkä sitten otan sen jäätelötäytteisen.... mmmmh!

Pitkästä talvesta huolimatta mustanmerenruusut ovat lähes ryöstäytyneet käsistä...ööö...siis ruukuista!!!

Näin mahtavasti ne eivät milloinkaan ole kasvukauttaan aloittaneet! Maaliskuu - ja kohta ne kukkivat!

Suurimpia ilonaiheita ovat myös nämä: kukonhelttojen pikkuruiset alut! Kärsivällisesti vaan! Aikaa kyllä on! Vaikka migreeniherkkä päänuppini ei aina auringon kirkkaudesta ilahdu, niin kukkaikkunan takia kestän!








lauantai 9. maaliskuuta 2013

Ei tullut venettä...

...tästä kummajaisesta... eikä sitäkään, mikä siitä ihan ALUNPERIN piti tulla... Joskus käy vaan niin, että matkalla suunitelmat muuttuvat! Tässä tapauksessa päätyihin tuli liian vähän lisäyksiä, enkä viitsinyt purkaa. Annoin koukun vaan jatkaa ja lisäsin keränloppuja äidin sukkalangoista...

ja lopulta näytti tällaiselta. 

En kai olekaan ennen ommellut vetoketjua neuleeseen...

Hyvin se onnistui ja tästä tuli lempipussukkani sukkatekeleiden kuljettamiseen! Eivät puikot karkaile kassin pohjalle... Lankana vanhoja ja uusia "veljeksiä" sekaisin.




maanantai 4. maaliskuuta 2013

MM-mustat MM-maatuskat

Menivät vähän poskelleen nämä kakkosmaatuskat niin kuin Suomen joukkueen saavutukset Val di Fiemmessä...

Kirjava Polkka ei ollut nappivalinta pohjaväriksi... maatuskan kasvot näyttävät joiltakin halloween-noidan kelmeiltä kasvoilta...

Mutta en purkanut! Lisäsin vaan vähän keinotekoista punaa huuliin...

...siis silmukoita jäljitellen neulalla punaista lankaa mustiin huuliin!

Kämmenpuolen raidoitus on ihan mukiinmenevä, siitä pidän minäkin...

Luulenpa kuitenkin, että nämä tumput matkaavat maailmalle... oliskohan maatuskoista ja noita-akoista inspiroituva kummityttöni halukas uusi omistaja???

JOS (ja kun!!!) vielä kudon maatuskoita, niin valitsen viisaammin langat: yksivärisiä molemmat! Kurkatkaapa Paula Kristiinan kauniita tumppuja!





sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Talvi-iltojen tarinoita

Talvi-iltojen lukuhetkiin varasin kiinnostavaa luettavaa: jouluksi saamani kirja houkutti Potter-fania. Petyin kuitenkin Rowlingin ekaan aikuisten romaaniin. Kieli oli sujuvaa ja tuttua Harry Pottereista, mutta juoni oli liian karu. En tykkää noin rankoista tarinoista, vaikka elämä lienee tuollaistakin... Vähän paha maku jäi suuhun.

Kevään kirja-alesta löysin toisen ennakkoon kiinnostavan teoksen. Näin paksua opusta en viitsisi kirjastosta lainata, joten investoin kympin ja hankin Apple-miehen elämäntarinan. Vähän ihmettelen itseäni, että miksi innostuin Steve Jobsista jo kirjan ilmestymisen aikoihin, kun en ole todellakaan mikään tietokoneimmeinen... Olen kyllä aina tykännyt elämäkerroista ja tässä tapauksessa päähenkilö on varsin kiistanalainen persoona. Saapa nähdä onnistuuko yli 630 sivun kahlaus... Kummipoika "lohdutti", että hänen fysiikan oppikirjassaan on n.tuhat sivua enemmän...ja vielä in english...ja tenttikirja....uuugh!

Loppuun hieman jännitystä: virkkauskokeilu omasta päästä. Näyttää omituiselta. Tuleeko minusta hyvä veneen virkkaaja - se selviää seuraavissa lähetyksissä :D