sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kummitädin äly(tö)n väläys

Aloin virkata tätä mainiota patalappumallia kevään valoisilla ilmoilla (mustaa lankaa on surkeaa työstää talven pimeillä...) aikomuksenani antaa se joskus kummipojalleni lahjaksi. No, opiskelijapoitsu sitten loihe tädilleen lausumaan ennen joulua tarpeensa patalapuista. Tädillä syttyi lamppu ja kaivoin aloitetun lakupekan esiin. Viimeistelin tekeleen ja paketoin. Kummipoika sitten fiksuna miehenä kiitti lahjasta, mutta totesi ettei ehkä kumminkaan ihan heti vie sitä opiskelijakämppänsä keittiöön... jolloin - siis vasta SILLOIN -  tädillä välähti vähän suuremmilla luxeilla: kämpän toisena asukkaana häärii sudanilaisopiskelijapoika siis TUMMAIHOINEN!!!!!!!!!!!!! VOI VIKSUN VIKSUA KUMMITÄTIÄ....... kyllä pikkusen nolotti.....

Tiesin asian ihan tasan tarkkaan, mutta en pätkääkään ajatellut! Mielessä oli koko ajan vain karamelli, siis lakritsi, ei mikään rasistinen tarkoitus! Ja kyllähän kummipoikakin sen tietää. Hän on kuitenkin muuttamassa samaan kämppään kouluaikaisen kaverinsa kanssa (siis ihan "suomalaisen"...), joten käyttöönkin lakupekka päässee aikanaan! Päätin jo ennen joulua ommella pojalle myös kankaisia patalappuja, joten niiden aika on NYT!!! Sitäpaitsi kummipojan synttäritkin on just tammikuun toisena! -  Saapa nähdä millaisia kommelluksia tämä täti ensi vuonna saa aikaan, hihhii!

torstai 27. joulukuuta 2012

Terveisiä kuusien keskeltä

Olen saanut nauttia joulukuusista oikein olan takaa tänä vuonna! Peräti kolme kuusta koristeltavana, hih!


Tässä Pohjanmaan valio esittelee kolmiosaista latvaansa! Kiitos Reino-serkulle tuomisesta! Kuvassa kuusi vielä ilman koristeita.

Kotikonnun pienemmän kuusen haki veljeni väki - kiitos heillekin! Siihen innostuin väkästämään turkooseja koristeita...

nämä kirppishuivista ommellut olivat HIUKAN haasteellisia tehtäviä... (rispaantuivat, karkasivat ompeleen alta jne.)

Kalenterikaappi sai omansa...

Virkkasin neulatyynyn mallisia osasia 7-veikan iloisimmista sävyistä...


ensin oman pään mukaan, mutta sitten ohjekin löytyi jostakin (olisko ollut  Novitan sivuilta...vaatii kyllä kirjautumisen)...

Ajatuksena oli koota tyynyt keoksi tällaisen mikätämäon-paperilappujen keräilypiikin päälle, mutta piikki oli liian paksu, joten tyydyin tavalliseen sukkapuikkoon...

Så här!

Tällä viisiin suunnilleen...

Eilen - siis tapaninehtoona - virkkasin vielä yhden tyynyn sekä latvatähden! Kermakakku-karkkikuusi seisoo nyt karkkikaapin ylpeytenä varmaan juhannukseen asti... hehheh! Idea tähän namumalliin iski jollakin käsityöblogisivulla...arvatkaa vaan muistanko vielä osoitteen... Tällaisenhan voisi virkata/ommella isompanakin, niin säästyisi koristeluilta ja NEULASILTA...!!!







maanantai 24. joulukuuta 2012

Joulukuun kahdeskymmenesneljäs

Melkein "täydellinen" joulunajan kalenterini avaa viimeisen kalenteriluukkunsa (eilen ei kerta kaikkiaan löytynyt mahdollisuutta "avata" kalenterikaappia...):

Kaunis kuvakirja v:lta 1961 löytyi kierrätyskeskuksesta eurolla! Sopiihan se omalla tavallaan jouluun ja joulun perimmäiseen sanomaan...











Kuvitus niin silmiähivelevää, että!

Näiden kuvien myötä ja kauppapuutarhalla käyntini tunnelmilla toivotan kaikille täällä vieraileville

RAUHALLISTA JA RENTOUTTAVAA JOULUA!

lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulukuun kahdeskymmenestoinen

Onhan se uskottava, että vuosi on vaihtumassa taas. Messuilta lähti kotiin Virkkukoukkusen vuosikalenteri, on niin nautinnollisia kuvia joka kuulle, että piristää päivää!

"Mie en ookkaa mikää perusirma" - no en minäkään :D

Kalenterikaapin päälle nostin melko homssuisen ilmestyksen!

Kaverin hylkäämään lampunjalkaan yhdistin kirppisvarjostimen. Piti purkamani tuo niininen versio ja tehdä uusi, mutta näytti niin hauskan taiteelliselta, että annoin armonaikaa!


perjantai 21. joulukuuta 2012

Joulukuun kahdeskymmenesensimmäinen

Paljastan paljon itsestäni kun esittelen itselleni hankkimiani "lahjoja" näin julkisesti :D Tässä taas yksi omituisuuksistani:

Suomalaisia sananparsia kuvitettuina, olkaa hyvät! (kirppikseltä tiäteskii :D)

Tiedättekö nämä Tampellan painamat (pyyhe)liinat??? Juurikin ko. Erkki Tantun aikaansaannoksia. Ja oikein haluttua kirppistavaraa! Omani löysin kympillä pari vuotta sitten ja se oli halpa!

Tämä lienee tunnetuin taannoisen euroviisun jälkeen!!!( en tiennyt viisujen aikaan mistä laulun nimi oli peräisin) -  Liinan omistaa ystäväni; samanlainen oli eräällä kirppiksellä rekvisiittana, niitä myydään niin harvoin.


"Kaffi on hyvää aamulla ja pitkin päivää" sanoo etelä-pohjalainen sananparsi ja isälläni on tapana toistaa sitä lähes päivittäin!!! Häneltä varmaankin olen perinyt kiinnostukseni (myös) näihin kansanviisauksiin!

Loppuun voinen todeta: "Järkki olis kyll, muttei saa juaksema." Että siinä kaikki tällä kertaa :D


torstai 20. joulukuuta 2012

Joulukuun kahdeskymmenes

Katsokaapa minne kalenterikaapista paljastunut ohjelma minut eilen vei:

Ihastuttavaan joulukonserttiin Pälkäneen kirkkoon! Solisteina ikisuosikkini Pentti Hietanen sekä hänen vaimonsa Heini ja lahjakkaat tyttäret Iina ja Roosa! Aivan uskomaton perhe! Tyttäristäkin kuullaan vielä!

Kuvan laatua pahoittelen, mutta en kehdannut räpsiä monia kuvia... puhallinorkesterin edessä kuitenkin Pena itse ja vasemmalla tyttäret. Onneksi Engelin (mm. Hesan tuomiokirkon piirtänyt) suunnittelemaan kirkkoon mahtui ulkopaikkakuntalaisiakin, kuulemma yli 500 mahtuu tuohon kirkkoon! Kyllä soi Pentin ääni mahtavasti kirkossakin, Tampere-talossa olen kuullut häntä useita kertoja. (ja jutellutkin miehen kanssa muutaman sanan Kangasalan Prismassa.....)

 
Että tällainen fanipostaus tällä kertaa!!! Jatkan Pentin levyn kuuntelua joulusiivouksen lomassa...:D Yhtä mukavaa tunnelmaa teillekin!

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulukuun yhdeksästoista

Päivän luukkuun ahtautui myös ostos messuilta:

"Luonnonvärien lankapaletti", kirjoittanut Claire Montgomerie. Kirjastossa olen "kuolannut" tämän kirjan hehkuvien ideasivujen äärellä, joten nappasin sen heti messuilta, kun kympillä sai!

Halusin kirjan juuri kuvien takia...

vaikka ohjeitakin kyllä löytyy useita.

Kollaasit ovat onneksi pääosassa...

Heleyttä, lämpöä, tunnelmia, haaveita - vaikka mitä joululoman nautinnoksi!

Itseään pitää hemmotella :D



tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulukuun kahdeksastoista

Tällaisenpa löysi kirpputorilta tämä akka...

ja hyvin pian olikin lankoja täynnä koko vakka!

Aika mukava ostos mielestäni! Vanerinen ja halkaisijaltaan 38 cm, siis ihan reilun kokoinen! Langat ostettu Tampereen messuilta marraskuussa: TeeTee Pallasta (mustat ja valkoiset), Noro silk gardenia, Ilun Handun sukkista ja oikealla herkkuvärit sarisilkkiä - joululahjoja kerrakseen! Vakan kansi on ollut visusti kiinni, etteivät ala herkut houkutella liiaksi näin ennen joulua...! Saavat luvan kömpiä puikoille aikaisintaan ensi viikolla!


maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulukuun seitsemästoista

Kaapin kulmalle löysi tiensä jo yksi enkelikin. Ex-työkaveri, jolle väkästin niitä hiiripäähineitä, lykkäsi kouraani tällaisen jouluisen lahjan, kiitos vaan!

Pian on aikaa rauhoittua ja poltella tätäkin kynttilää! Näyttää toteutuvan myös suuri haaveeni: valkea joulu!!!

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Joulukuun kuudestoista

Tekaisin kakkuja!

Sellaisia ilman uunia valmistettavia! Mieluiten pakkasella tehtäviä...

että säilyvät hyvin ja pysyvät muodossaan! Olkaa hyvä vaan, te pihapiirimme vieraat: tintit, punatulkut, viherpeipot, varpuset ja etenkin HARAKAT :D hyvin runsaslukuisina!

Vuosikausia suunnittelin ja nyt vasta sain aikaiseksi! Äärettömän helppo juttu! Sulatin kattilassa kookosrasvan ja hämmensin sekaan auringonkukansiemeniä, kauraa, pähkinöitä( aikas reilusti...) ja kaadoin vanhoihin kakkuvuokiin. Jähmettyivät parissa tunnissa, mutta annoin tekeytyä yön yli ulkona. Kaadoin vuokan päälle kuumaa vettä ja kakku putosi siististi syliini! Eikä jää taatusti viimeiseksi kerraksi!!! Sen verran kuhinaa riitti ruokintapaikalla, että en voi pettää uskollisia asiakkaitani, hih!



lauantai 15. joulukuuta 2012

Joulukuun viidestoista

Jatkoa eiliseen juttuun:

Rukkikin olemassa ON!!! Tämä rukkini on mummilasta, isän kotoa Pohjanmaalta, mummilta aikoinaan saamani. Kuvassa hieman "vajaakuntoisena", sillä osia oli entisöitävänä. Olen kehrännyt sen verran kotiteollisuuskouluaikoinani, että voin sanoa sen olevan haastavaa!

Jostakin ymmärsin (liekö väärin???), että värttinällä kehrääminen voisi olla hiukan helpompaa... Katsotaan sitten, miten käy! Sotkeudunko lankoihini entistäkin tiiviimmin... hohhoijaa!!! Haastavaa vuotta siis odottelen!

perjantai 14. joulukuuta 2012

Joulukuun neljästoista

Meinaako joulukalenterikaappini, että tämä täti aloittaa uuden harrastuksen ensi vuonna???

Pistän sormeni värttinään ja uinun sata vuotta, vai??? Prinssejä tuskin liikkuu herättämässä, heh... Sittenpähän tiedätte lähetellä pelastuspartioita, jos blogissa hiljenee kovin pitkäksi aikaa :D

torstai 13. joulukuuta 2012

Joulukuun kolmastoista

Hyvää Lucian päivää! Juhlan kunniaksi muistoja vuodentakaisesta vieraastani:

Turvallisuusjärjestelyt olivat huippuluokkaa!!! Laulunääntä ei voinut kutsua kovin heleäksi... murr!!!

Tähän päivään palatakseni, jouluposti lähti kuin lähtikin tästä huushollista ajallaan, huh! Aina sama "laulu", perinne jo suorastaan, että viimeisinä iltoina liimaillaan myöhään! Aihekin oli hukassa pitkään... sitten nappasin Fiskarsin sydämen mallisen lävistäjän ja plarailin viikkolehtiä.

Ei välttämättä perinteisiä jouluvärejä, koskas minä nyt olisin raameissa pysynyt, hehheh!

Taustapaperit kuitenkin aina samoja tapetteja, niitä kun riittää, kiitos rakkaan kälyni! Ja kirjekuoret viikkolehtien sivuja, kuinkas muuten. Mutta postin mukaan lensivät, hienoa!




keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joulukuun kahdestoista

...siis 12.12.12... päivämäärä, jollaisia en pääse kokemaan enää, kuten ei meistä moni muukaan. Mutta eipä surra sitä!

Kalenterin luukku aukeaa tänään Voipaalan taidekeskukseen Valkeakoskelle, olkaapa hyvät! Pistäydyin siellä maanantai-iltana ystävän kanssa näyttelyn avajaisissa. Tämä 100-vuotias talo henkii niin hurmaavaa kauneutta, etteivät nämä kuvat varmaankaan pysty sitä kokonaan teille välittämään. Menkää ihmeessä paikan päälle, jos vain mahdollista!

Siellä avautui  Väriherkkuja luonnosta-näyttely, jossa on Valkeakoski-opiston kurssilaisten upeita aikaansaannoksia kahdessa kerroksessa. Eteisessä tulijaa tervehtivät nämä lankakerät!

Koreissa lisää...

...ja yläkerran seinällä!

Värjärin patakin löytyy!

Ja itse teoksia! Tässä yksi, seinävaate kymmenine tupsuineen.

Minä ihastuin Voipaalan kaakeliuuneihinkin....



...ja muihin yksityiskohtiin!





Kuistin ikkunalle oli leikattu lumitähtiä...

ja koristeltu kuusi.

Kelpasi siellä keikistellä kirppiskuteissa...hihhih!