maanantai 29. lokakuuta 2012

Kiilasin vähän

Alussa oli tällainen muutaman euron tikkitakki kirppikseltä. Hupun reunasta olen poistanut jo ruskean tekoturkiksen... sitten väripataan, mars!

Ensimmäisen pesukonepyörityksen jälkeen takki näytti tältä. Kaamea väri...piti tulla oranssia...

Lisää pinkkiä tms. ja johan alkoi edes vähän punertaa! Ja sitten alkoi kiilaaminen!

Takki oli mulle lantiolta pieni, joten löin sinne kiilat levennykseksi. Purin sivusaumat auki ja ompelin (kirppis)neuleesta lisää väljyyttä.

Kiilat näkee jos nostaa käsiä... näyttää vähän teennäiseltä, mutta

ompelin samaa neulosta hupun reunaan ja hihansuihin.

On se nyt aavistuksen yhtenäisempi... Suunnittelin vielä jotakin yksityiskohtaa selkään, mutta into (ja vaalilähetys) loppui tähän! Eiköhän tällä tarkene seuraaviin vaaleihin asti :D









lauantai 27. lokakuuta 2012

Ennen talven tuloa...

Torstaina vasta poimin loput tomaatinraakileet kasvihuoneesta! Siellä oli kylläkin lämmitin pahimman varalle. Toivottavasti nämä herkkuakin herkullisemmat kirsikkatomaatit punertuvat vielä... en oikein välitä tomaatista muuten kuin neutraalina tuoreena...

Pihvitomaattejakin oli vielä muutama...

Alkuviikosta sain vielä näin kauniin krassikimpunkin! Torstaina otin siemenet talteen ensi vuotta varten - en näemmä yhtään liian aikaisin! Perjantaiaamuna oli sitten maa valkoisena ja tällä tädillä vielä kesärenkaat.... No, eipä ollut menoakaan minnekään! Olisin kyllä varikolla käynyt ajoissa, jos olisi ollut autoiltavaa!


keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Langoissa sekaisin

Oikein huvittaa itseäkin joskus taannoin (= vuodenvaihteessa) sanailemani sanat lankavaraston tyhjentämisen opettelusta... just joo!!! Ajattelin silloin, etten osta juurikaan lisää lankaa, vaan pyrin käyttämään vanhaa varastoa... joopeli joo, miten nolo ajatuskin, höps!

No, nämä viime kerralla esitellyt ovat vanhaa varastoa! Cottonellaan en ole edes kirppiksillä törmännyt.

Ja nämä puretusta villapaidasta pääsivät muuhun käyttöön!

Purkuun joutui myös ikivanha cottonella-neule kesällä, kun tarvitsin lisää lankaa palatekeleeseen. Tämä paita löytyi serkkuni kaapista! Minun tekemäni joskus 90-luvulla, sittemmin kummitytölle annettu ja sieltä hänen äitinsä kaappiin pysähtynyt! Lähes priimakunnossa, vaikka kolme ihmistä on käyttänyt!

Että siis VANHAA varastoakin on käytetty - huom! yritän tässä nyt todistella jotakin, heh! Vaikka sitä, miksi sorruin näihin kirppisnyssäköihin:

piiiitkästä, piiitkästä aikaa oli "kunnon" lankoja kirpputoreilla! Ja edullisesti, se se idea on!

Nämä olivatkin jo väripadassa reaktiivikurssilla.

Tässä syksynsävyisessä pussissa oli jopa himoitsemaani Pirkkalankaa ohuena, jee!

Punaiset kelpaa aina!

Pörrölankojen fani en suuremmin ole, mutta näiden sävy iski suoraan sydämeen!

Tämä pussi lähti mukaan ihan tuon turkoosin takia... en tiedä miksi!

TeeTee Pallas oli kallein ostos, mutta luullakseni laatulankaa ja kivan ohutta sukkiin.

Kuvan väriä paljon syvemmän violetit vyyhdit ovat

tällaista antiikkia: Rondon ulkoilulankaa, 100% crossbred-villaa! Niin tuhtia, että mattoa ajattelin kokeilla virkaten. Tulis aikamoinen panssari vaatteena...

Nyt vaan hakusessa on uusi vanha matkalaukku, johon säilöä tämä saalis. Eipä niitä laukkuja ennestään olekaan kuin...öööö... kolme, neljä....yhdeksän....hmph, ehkä kakstoista.....Klups! Vielä enemmän nolottaa...!!!










sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Vielä on reaktiivivärjäystä jäljellä...

Otan nyt tästä itselleni uudesta puuhasta kaiken irti ja kyllästytän kaikki paasaamalla kokeiluistani - hih!

Kun katsokaas sattui ponkaisemaan padasta näin hurmaavaa oranssiakin!!! Aika hyvällä kuviollakin vielä varustettuna! Samaa pellavaa kuin viime jutun violetti "nektariinikuvioinen", joten yhdessä voivat muodostaa jotakin pirteetä...

Matonkudevaatelaatikosta repäisin mukaani vanhan valkoisen pikeepaidan ja sekin päätti muotoutua ihan uuteen uskoon! Näyttäisköhän nuo kuviot kylkiluilta päällä????? En usko leikkaavani paitaa ainakaan vielä kuteeksi!

Aloin kesällä virkata vanhoista Cottonella-keristä paloja. Mulla oli useita keriä vitivalkoista, josta en tykännyt. Löin ne nyt värjäysliemeen ja sain aikaan kaipaamaani harmaanvihertävää (vyyhdit), joskin meleerattua, sillä cottonellassa on osa akryyliä tms. joka ei värjäytynyt. Mutta mielestäni lanka sopii ihan hyvin noiden paloissa olevien "tehdasvärjättyjen" sekaan. Puuvillasekoitelangat olivat kylmässä väriliemessä muutamia päiviä ja lopuksi väri kiinnitettiin kiehuvassa vedessä kattilassa.

Nämä 100% villat (paitsi tuo vaalea) sen sijaan porisivat hellalla värin kanssa, kuten ekassa jutussa näkyykin.
Vihreä on oikein kirkasta, mutta ehkä lisään lankoihin vielä särmää ikat-värjäyksellä... ehkä...

Lopuksi tiedotetaan että reaktiivivärjätty materiaali loppui (toistaiseksi...) tähän! Ai mutta... mitäs tuolla ämpärissä.......




torstai 18. lokakuuta 2012

Reaktiivivärjäystä osa 2

Eihän ne mun värjäykset todellakaan rajoittuneet niihin vihreisiin! Punaistakin oli saatava:

Ja sainkin IHAN OIKEAA SÄVYÄ!!! Kokeilin kirppispitsiliinojenkin värjäystä, tämä yksilö oikealla oli kiedottu puupalikan ympärille ja siihen tuli hiukan vaaleitakin kohtia.

Tähän tipautin mustaa, kun kangas oli tiukkana käärönä!

Oikeanpuoleiseen tuli ihanat tummat reunat ja toisessa päässä näkyvät kunnolla kalalangan jäljet!

Tämä on se eka kokeilu, johon laskin oikeaoppisesti kaiken!!! Se onnistuikin eriomaisesti, paitsi että väri on todella tumma violetti (kuva siis taas valehtelee...). Nuo vaaleat kohdat syntyivät nektariininkivistä, jotka oli narutettu tiukasti solmuun kalalangalla.

Yksi vihreä jäi edellisestä postauksesta: kaverilta saatu lakanan pitsiosuus värjäytyi upeaksi oltuaan tiukassa puristuksessa parin puupalikan välissä!

Hamojakin tuli: tämä hauelta näyttävä paketti on tullut juuri väriliemestä ja huuhteluvalmis. Ok tähän asti...

Huuhdeltunakin vielä suht`ok, väriä vaan irtosi tosi vähän kylmähuuhtelussa...

joten siksi kait kaikki hienot kuviot liukenivat sitten keitinveteen (kangas pestään joko pesukoneessa tai kiehautetaan kattilassa lopuksi)..........p%%&&rh###.... no oppirahat on maksettava! Tämä on samaa pellavaa, kuin violetti iso kangas, joten ehkä yhdistelen niitä jotenkin ... tai sitten värjään tämän uudelleen!

Minulla oli todellakin paljon kokeilumateriaalia, pääasiassa kuitenkin kirppisostoksia. Mitään muuta "uutta" en kurssille ostanut kuin puisia pyykkipoikia!!! Juu ja jatkuu seuraavassa "numerossa"!!!






tiistai 16. lokakuuta 2012

Reaktiivivärjäystä

Tätä se viime viikonlopun homma oli: REAKTIIVIVÄRJÄYSKURSSI!!! Aivan uusi juttu minulle, mutta tietty hurahdin het`paikalla, hehheh!

Tein ämpärikaupalla kokeiluja...jokaisessa liemessä puisia pyykkipoikia testin vuoksi...

kattilat porisivat, minä värjäsin kirppikseltä löytämääni villasekoitelankaa( 70% villaa )...

viime postauksessa puhuin langan kerimisestä - siis vyyhditin kuitenkin! Väärin päin käytin vyyhdinpuita, eli kerästä kieputin takaisin vyyhdiksi - kunnei oo sitä toisenlaista vyyhtipuuta, sitä, jossa veivillä väännetään!

Yllätys yllätys: vyötteettömistä (yhdessä oli vyöte, muut näyttivät samanlaisilta) kirppislangoista yksi ei ollutkaan samaa satsia (tuossa edessä): se ei värjääntynyt kuin hiukkasen! Muista tuli vihreitä, muttei suinkaan sitä sävyä, jota yritin - kuulunee asiaan!!!

YRITIN sekoittaa heleähköä turkoosi-limeä...hehheh... juu...tulikin tosi tuikeeta vihreetä (kippo vas.) ja sitä sitten laimentelin ja sotkin joka paikkaa molempina päivinä...

Nämä kutomani poppanatabletit sain kälyltäni takaisin jatkokäyttöön...

niistä tuli tietenkin vihreitä!!! Kaksin kappalein, jatkotyöstäminen ei lopu tähän!

Nanson beige paita vaihtoi väriä - ainakin kerran...

Pyykkinarulla näytti tältä eilen, kun heitin pesukoneeseen yhden vihreän satsin. Sikäli oli helpointa tehdä melko samanvärisiä, että saattoi pestä ne yhtäaikaa koneessa (se loppukiinnitys).

Tämä lakanapala näyttää jo siltä, kuin oletinkin! Kankaaseen oli tehty taitteita ja ne olivat kangassuikaleella tiiviissä paketissa (muistaakseni...!!!)

Sillä vaikka tein koko ajan muistiinpanoja omatekoiseen vihkoon, niin jäi kuitenkin jotakin kirjaamatta! Aluksi mittasin hyvin tarkkaan ainesosien määrät: kankaan paino - suolan määrä - soodan määrä -värin määrä..........no, sitten iski "hyppysellinen tuota, ripaus tätä, nokare tota"- sekoiluvaihde päälle ja Sinisukan värjäykset ovatkin aivan näppituntumalla hoideltuja! (Ja omat kahveet oli tietenkin mukana!!!)

Mutta materiaalia ainakin riitti!!! Ja tein minä muutakin kuin vihreetä - mutta siitä sitten ensi kerralla!!!







maanantai 15. lokakuuta 2012

Valmisteluja

Valmistauduin menneeseen viikonloppuun useita tunteja:

pyykkäämällä...

ja pyykkäämällä...

ja talkoilemalla ystävän kanssa kangasta solmuun, kierteelle, täyteen puuhelmiä ja nektariininkiviä (!!!)...

ja kerimällä lankaa...

Ai, missäkö olin??? Siitä sitten toisella kertaa! Oli muuten MAHTAVA viikonloppu!!!